2011.06.03.
10:49

Írta: Sophia Soldier

Változtatás

Úgy érzed, az életed megérett a változtatásra, mégsem tudsz lépni? Megértelek. Olyan sok minden van, ami visszahúz minket, olyan sok láthatatlan akadály, amiről azt hinnéd, a javadat szolgálja.

Nem mersz munkahelyet váltani, mert félsz az újtól, és úgy vagy vele, hogy itt még ellébecolhatsz egy ideig.
Nem mersz a tükörbe nézni, mert csúnyának, kövérnek, esetlennek tartod Magad, és biztos vagy benne, hogy a változás a Te életedben sosem jön majd el. Esetleg elutasítod a szexualitást, mert undorodsz saját testedtől és partneredben sem tudsz bízni.
Nem mersz kilépni régi kapcsolataidból - noha boldogtalan vagy-, mert úgy gondolod Neked már nem lehetnek új barátaid, nem vagy elég szeretetreméltó.
Nem mersz határozott döntéseket hozni, kishitű vagy, nulla az önbizalmad.
Folyton beteg vagy, orvoshoz jársz, azoknak meg fogalmuk sincs arról, mi bajod lehet, vagy hogyan gyógyíthatnának meg.
És még folytathatnám a sort...

Magadra ismertél? Talán egy-két könnycseppet is elejtettél, netán feldühödtél, hogyan szólhatok ilyen arcátlan módon. Csak szeretnélek felébreszteni, mert tudom, milyen cipőben jársz. Valaha én is ilyen cipőben jártam, és nekem elhiheted, nem volt könnyű felállnom, erőt vennem magamon és új életbe kezdeni.
De Neked itt vagyok én, az örökös segítőtársad, mentorod, aki egy jobb élet felé terel majd, ha hagyod.

A legfontosabb elfogadnod azt a tényt, hogy az ember rendkívül érdekes teremtmény - nem is gondoltad volna. Milliónyi kísérlet támasztja alá azt a tényt, hogy egy cselekvés lejátszása agyban ugyanazt jelenti, mint a cselekvés megtörténte. Na jó, szemléletesebb leszek. Sportolókat kértek föl, hogy fussanak sprintet "agyban". Rákötötték őket egy biofeedback rendszerre, és azt tapasztalták, hogy azok az izmok keltek életre, amik tényleges futás közben. Vagy önkénteseket arra kértek, hogy gondolatban a jobb kezüket tegyék jeges vízbe - meglepő módon az eredmény az lett, hogy a hőkamerás képeken a jobb kéz erősen lehűlt. Pedig csak elképzelték az egészet!

Persze, lehet mindenre mondani, hogy lárifári, de amit gondolatban megteremtesz ugyanaz, mint amit megélsz. Ha pozitív gondolatokat teremtesz Magad köré, az életedben minden esemény és inger, ami ér majd Téged, pozitív lesz. Ennek a létrehozása elmédben és szívedben nem könnyű, de időről-időre a bejegyzéseimben megtapasztalhatod a csodát, és gyakorlatokat is kapsz majd, amik előre visznek.

Mindig van, ami miatt szomorkodhatunk. Mindig van, ami miatt kesereghetünk, holott ez olyan szükségtelen! Nem tudom, láttad-e a Mátrix c. filmet. Kicsit elvont, és nem is akarok ehhez sokat hozzáfűzni, de arról szól, hogy az általunk érzékelt valóság nem a valóság. Sokkal többre vagyunk képesek.
Világunk is ilyen. Bármit megtehetünk, megkaphatunk, elérhetünk, csak akarnunk kell. És ez így igaz. Nem csak azért, mert magamon tapasztaltam. Nem csak azért, mert milliók élték át a csodát. A legfontosabb tény az, hogy a világ valóban így működik. A világ legnagyszerűbb elméi foglalkoznak a kvantumfizikával, és mindaz, amiről beszélek, ott bebizonyosodni látszik. A világunk számtalan lehetőséget tartogat magában. Egy kvantum, adott pillanatban bárhol elhelyezkedhet. Variációk tengerében élünk. És csak a döntéseinken múlik, mi válhat valóra.

Ebből egy kicsit kitekintve, nézzük meg a tudományos hátterét ennek. Nagyon sok olyan jelenség van a kvantummechanikában, amire nem tudunk pontos megoldást, csak közelítő jóslatokat. Ilyen pl. a határozatlansági elv, amikről a későbbiekben még írok.
Niels Bohr szerint a kvantummechanika azért nyújt valószínűségi jóslatokat, mert a világegyetem természete maga valószínűségi és nem determinisztikus.
Tudod mit jelent ez? Hogy felejtsd el az előítéleteidet, a kishitűséged, a vallásos maszlagokat! Az életed a Te kezedben van, csak Te változtathatsz rajta! Ezzel nem azt mondom, hogy tagadd meg a hited, de ne bízd Magad ostoba módon CSAK és KIZÁRÓLAG a Gondviselésre. Ha Isten a saját képére formált minket, és egyszülött fiát adta értünk, elhiheted, hogy azt akarta hogy a legszebbek, legjobbak, legcsodálatosabbak legyünk, bármit elérjünk; és ehhez a lehetőséget is a kezünkbe adta.

A kvantummechanikában egy másik elmélet is létezik, ami hasonlóságot mutat Bohr-éval abból a szempontból, hogy nincs eleve elrendelt világegyetem. Everett sokvilág interpretációja azt állítja, hogy a kvantummechanika által megengedett lehetőségek mind együtt megjelennek egy multiverzumban, ami sok független, párhuzamosan létező univerzumból áll.
Számomra ezek mind azt mutatják, hogy lehetőségeink korlátlanok, és még ismeretlen Világegyetemünk bősége, kincsestára kifogyhatatlan. Tőled függ, hogy mit veszel magadhoz.

Ígértem, hogy szólok még a határozatlansági elméletről, ami azt állítja, hogy nem tudjuk egy részecske bizonyos megfigyelhető változóit egyszerre tetszőleges pontossággal megmérni azonos pillanatban, még elvileg sem; például nem mérhető meg egyszerre pontosan egy részecske térbeli helye és impulzusa. Hozzávetőlegesen igen, de sosem pontosan, bármilyen pontos eszközzel mérünk is. A határozatlansági elvet néha hibásan úgy magyarázzák, hogy a részecske helyének mérése megzavarja a részecske impulzusát.

Nem megyek bele a tudományos dolgokba, akiket érdekel, bátran olvassanak utána. Csak szerettem volna rávilágítani arra, hogy a pozitivitás, lehetőség a változtatásra, a szebbre, jobbra nem csak blabla. Nem valami kitaláció, ami vagy bejön, vagy nem. Ez TUDOMÁNY. A Világegyetemünk természete ilyen: korlátlan lehetőségeket kínál nekünk, és pont ez benne a csodálatos.

Csak kérlek, nézz körbe! A körülötted lévő szép, sikeres, gazdag emberek szinte mindegyike nagyon boldog, pozitív. Nem irigykednek másokra, hiszen tudják, ami másoknak megadatott, az övék is lehet, csak akarniuk kell. El kell képzelniük vágyaik tárgyát, és ezt bevonzani az életükbe. Ennyiből áll az egész. Ha hiszel nekem, bennem, elkezdhetjük utazásunkat a Paradicsomba, minden túlzás nélkül mondhatom. Olyan életed lesz, amilyet legvadabb álmaidban sem mertél kívánni. Hát kívánj! Minden a Tiéd, csak fogadd be!


 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: célok siker öröm pénz boldogság álmok vágyak csoda lehetőség univerzum kvantumfizika gazdagság pozitív hozzáállás pozitivitás

A bejegyzés trackback címe:

https://pozitivitas.blog.hu/api/trackback/id/tr882953719

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: like this 2019.04.16. 18:04:59

66 957 xanax - golmqoznfk

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása