2011.06.05.
11:41

Írta: Sophia Soldier

Lehetőségek

A boldogságot, az örömöt, a csodát egyszerű megtapasztalni, ha úgy élsz, hogy hálával gondolsz minden pillanatodra. Aki csak pozitív dolgokat gondol, azzal mindig csak jó történik - ez a vonzás törvénye. De mivel a nap 24 órájában érnek minket különböző ingerek, rosszak is, előfordul, hogy valami folytán nem tudjuk előnnyé kovácsolni. Sőt, előfordul, hogy ennek következtében negatív történések érnek minket.
Meg kell azt tanulnunk, hogy csüggednünk ekkor sem szabad. A legfontosabb, hogy játsszuk le az eseményeket a drámai pillanatokig. Ekkor pedig pozitívan továbbgondolhatjuk a saját verziónk szerint, vagy választhatunk egy másik utat.

Mi a másik út? A negatív történések után meg kell kérdeznünk magunktól: Mit akart nekünk ezzel üzenni a Világegyetem? És logikusan gondoljuk át. Hiszen néha előfordul, hogy problémák adódnak, és a lecke az, hogy megtanuljuk ezeket kezelni, így a következő körben már ügyesebbek, tapasztaltabbak leszünk, és ez a tudás verhetetlenné tesz minket. Mindenben meg kell lássuk a lehetőséget, mert lehet, hogy ez a lehetőség lesz életünk nagy dobása.

A megrázkódtatás rosszul érint bennünket, de amit utána tapasztalunk majd, felszabadító lesz. A legfontosabb mégis az, hogy sosem szabad elcsüggedni, ez az egyik legrosszabb, mert ezáltal rezgéseink, frekvenciánk áthangolódik, és bevonzzuk a még több rosszat.

Ne gondold, hogy most arra biztatlak, hagyj Magad mögött mindent, ami fáj, mert ez úgy sem lehetséges. Ha problémáid vannak, nem szabad a szőnyeg alá söpörni a dolgokat, mert az hosszú távon akár egészségügyi problémákhoz is vezethet. Tudtad miért van annyi tüdőrákos férfi és mellrákos nő? A tüdőrákosok jó része sosem szívott el egy szál cigit sem. Persze lehet itt maszlagolni, hogy passzív dohányzás így meg úgy... de az igazság közel sem ez. Ezekre a területekre megy rá a feszültség, a feldolgozatlan történések, a keserűség, a bánat. És ez bizony belülről "megeszi" a testet.

Tudod, mennyi rákos, beteg ember gyógyult meg kemoterápia, sugárterápia és gyógyszerek nélkül pusztán pozitív hozzáállással? Átprogramozta a tudatát, és a betegségnek nyoma sem maradt. Persze ez nem ilyen egyszerű. Ez nem megy egyik napról a másikra, nagyon sok munka van benne, de a végén csak Te jársz jól. A pozitív életszemléletet, a vidámságot senki sem veheti el Tőled.

Vannak energiavámpírok, akik úgy érzed "leszívnak", kerüld el a társaságukat, és ne próbáld megváltani őket. Tulajdonképpen senkit se próbálj megváltani, még a saját családodat sem, a barátaidról nem is beszélve. Ha úgy érzik, szükségük van változásra, szükségük van ILYEN JELLEGŰ változásra, akkor elhatározzák magukat, de erőltetned semmit nem szabad. Csak önmagaddal foglalkozz; ez nem önzőség, ez önszeretet.

Az önszeretet az egyik legfontosabb alapköve a haladásnak. Most nem a felfuvalkodottságról beszélek, mikor valaki értékhiányos és ezt a nagyképűségével próbálja palástolni. Arról beszélek, aki mindig, valahányszor tükörbe néz, azt mondja magának: "Szeretlek, mert csodálatos vagy." A tested, a lelked a Te templomod, rajtad áll, mivé lesz: lenyűgöző katedrálissá, vagy omladozó épületté. Szeresd Magad, bízz Magadban! Ne keress sem a külsődön, sem a belsődben hibát. Tudom, tudom, ez nehéz, pláne ha világ életedben önbizalomhiányos voltál. Nem is megy egyik napról a másikra.

Képzeld el például, hogy Debrecenből utazol Budapestre. Csak pontról pontra tudsz eljutni, akár autóval, akár vonattal mész. Nem tudsz teleportálni, hanem minden állomást érintened kell, hogy a célhoz eljuss. Az önszeretet is ilyen, és én megtanítalak erre.

Végezd el kérlek az alábbi gyakorlatokat: Először csak iktasd ki a magad kritizálását. Ha tükörbe nézel, ne ócsárold Magad, még némán sem. Mondd azt : "Csodálatos vagyok."
Ha nagy az orrod, a szemed, a füled, vagy éppen el vagy hízva, akkor is mondd, hogy csodálatos vagy. Az Univerzum válaszol a hozzáállásodra, és valóban megszépülsz. Érdekes tény bár, hogy emberek, akik kifogástalanul néznek ki, mindig találnak magukon hibát, ez pedig az önszeretet hiányából fakad, nem abból, hogy csúnyák. Dehát a plasztikai sebészeknek is meg kell élni valamiből... Holott ha valaki eljönne hozzám egy konzultációra, sokkal többet tudnék rajta segíteni, mint bármelyik csodasebész vagy lélekbúvár. Ők csak szabnak-faragnak, meg hallgatnak. Én megmutatom Neked az utat, és nem csak megmutatom, fogom a kezed, miközben végigmész rajta. És ha ezt egyszer megtanulod, már mindig alkalmazni tudod majd.

Második gyakorlatként, ezt kérlek naponta legalább(!) 20-szor végezd el, mondd ezt: "Bízom Magamban. Csodálatos vagyok." Még ha eleinte az elméd ellenkezik is, szoktasd hozzá, hogy ezentúl más lesz a helyzet. Minden másként lesz. Levetkőzöd a gátlásaidat, elkezded szeretni Magad, és az egész életed gyökeresen megváltozik. A célunk nem más, nem több, csak ez.

Szólj hozzá!

Címkék: célok betegség rák öröm konzultáció boldogság gyógyulás álmok lehetőségek gyakorlatok pozitív hozzáállás pozitivitás elméd átprogramozása

A bejegyzés trackback címe:

https://pozitivitas.blog.hu/api/trackback/id/tr862958761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása