2014.04.02.
01:38

Írta: Sophia Soldier

Az elengedés művészete

Elengedni valamit vagy valakit talán az egyik legnehezebb dolog az életben, mert gyarló emberi természetünk hozzászokott ahhoz, hogy birtokolunk dolgokat és embereket.
Gazdag voltál és szegénnyé váltál? Nagyon szerettél valakit, de az elhagyott? El kell hogy keserítselek, mindenért Te vagy a hibás, hiszen a történéseket csakis Te magad vonzod be az életedbe. Ha gondolataidat csakis pozitív képek uralják, akkor csak jó dolgok történhetnek veled.

Nagyon nehéz tudomásul venni azt, hogy dolgok véget érnek, és elég közhelyes lenne, ha azt mondanám, majd jönnek újak. Hihetetlen dühöt, haragot érezhetsz, amiért oda kerültél ahová, és hidd el, tökéletesen megértelek, de ez még nem segít rajtad. A bánat belülről emészti fel a lelket és megbetegíti a testet. Önmagadon segíthetsz. A legfontosabb lépés, hogy minden haragot legyőzz, kiűzz magadból minden bánatot; váltsd fel ezeket az érzéseket a megbocsátás és szeretet érzésével. Hogy hogyan?

A gyakorlat roppant egyszerű, mégis hatásos. Javaslom, hogy vonulj el, hiszen olyan érzések is a felszínre törhetnek, amelyek könnyet csalnak a szemedbe. Ne félj, ez teljesen természetes. Tehát: ülj le egy kényelmes fotelbe, vegyél elő egy papírlapot, és írd rá nagybetűkkel: MEGBOCSÁTOK. Ezután sorold fel azoknak az embereknek a nevét, akikre a legkisebb apróság miatt is neheztelsz. Miután kész vagy a listával mondd ki hangosan: Megbocsátok. Aztán mondd ki az illető nevét, és azt is, hogy pontosan mit bocsátasz meg neki. Menj végig az összes emberen, gondolkodj, és hagyd, hogy átjárjon a megbocsátás csodás érzése.
Ha már jobban érzed magad a lista végére, akkor fordítsd meg a lapot, és írd rá: SZERETLEK. Ezután sorold fel azoknak a nevét, akiket igazán szeretsz, olvasd föl hangosan is, és mondd el miért szereted őket. Aztán, ami minden közül a legnehezebb, írd fel azoknak a nevét, akik az előző oldalon szerepeltek. Mondd ki: szeretlek, és mondd el azt is, hogy miért. Ha csöppnyi szeretetet sem érzel iránta, akkor is próbálj az előnyös tulajdonságaira fókuszálni. A cél az, hogy a haragot, a neheztelést a szeretet váltsa fel. Talán gyűlölsz valakit, de gondolj arra, hogy ő is csak esendő ember, és pontosan azt cselekedte, amire az adott pillanatban képes volt. Ezt az egy gondolatot tartsd szem előtt. "Abban a pillanatban pontosan azt cselekedte, amire képes volt." Amint igazán hiszel ennek a kijelentésnek, képes leszel elengedni az összes haragodat és felszabadulsz a fájdalom hatalmas terhe alól. Ha nem megy elsőre, ne aggódj. Mindaddig csináld ezt a gyakorlatot, míg el nem tűnik az összes negatív érzés. Ha fájdalmat, haragot érzel, vagy sírsz, ez jelzi, hogy nem vagy még 'kész'. Nem dolgoztál fel még mindent. De ne félj, idővel ez is sikerülni fog.

 

Szólj hozzá!

Címkék: fájdalom boldogság bánat szeretet gyakorlat harag düh birtoklás elengedés megbocsátás pozitivitás neheztelés

A bejegyzés trackback címe:

https://pozitivitas.blog.hu/api/trackback/id/tr844556297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása