2011.06.08.
09:36

Írta: Sophia Soldier

A fájdalom elviselése

Igen, erről is szólnom kell az elkövetkezendő néhány sorban. Először is szögezzük le: a pozitív hozzáállás nem azt jelenti, hogy mindent szótlanul tűrünk, és közben hazudunk magunknak. Az önámítás egy olyan csapda, amibe sokan belesétálunk.

Ami jó, az jó, ami rossz, arról pedig ne próbáljuk meg elképzelni, hogy az jó, noha így működik az emberi elme. A hiányzó puzzle darabokat kiegészíti, a hibásakat kijavítja. És ez a történés oly gyorsan, oly észrevétlenül játszódik le, hogy nem is gondolunk arra, hogy becsapjuk magunkat.

Ha mégis rájöttél, ez nem mehet így tovább, változtass. Kezdj új életet, új kapcsolatot. Ebben rejlik az erőd. Hogy folyamatosan képes vagy változtatni, változni, megújulni, továbblépni. És bár kezdetben ez borzalmasan nehéz, előbb-utóbb rájössz majd, hogy ebbe mégsem halsz bele.

De a szenvedés pokolian tud fájni. Naphosszat sírsz és sajnálod magad, hogy mennyire nyomorult vagy. Okolod magad, hogy minden a Te hibád. Hát kérlek, ne tedd. Csodálatos lény vagy, aki érdemes a boldogságra. Ha nem találod meg valahol, menj tovább. Egy pillanatra se csüggedj, ne is fordulj vissza.

Használd az Univerzum erejét, hogy bevonzd a boldogságot. Ehhez a boldogsághoz azt hiszed új dolgok vagy akár egy új kapcsolat szükségeltetik. Tévedsz. A BOLDOGSÁG TE MAGAD VAGY. Tanuld ezt meg, és szabadulj meg függőségeidtől... Amíg Önmagad nem tiszteled, nem csodálod, nem szereted, mást sem tudsz. Boldog vagy pillanatokig, míg érzed az izzást, de az előbb-utóbb tovatűnik. Akkor mi marad? Az üresség.

Ezt nem hagyhatjuk. Ezért át kell programozni a gondolkodásod. Ha valaminek vége ne tragédiaként éld meg, hanem valami új kezdeteként. Be kell magyaráznod elmédnek, hogy ez is a Vonzás törvényének következménye. Hogy azért változik minden, hogy végre Magadra figyelhess, megvalósíthasd az álmaid, és sikeres lehess. Forduljon a tekinteted Magad felé, nézz mélyen a lelkedbe, és kérdezd meg Magadtól: Miért várom külső körülményektől a boldogságot? A válaszra pedig várj figyelmesen, hamarosan megérkezik. Ha van válaszod, van megoldásod.

Legtöbbször az önszeret hiánya okoz boldogtalanságot. Ezt kell első körben leküzdened. A lelkedben kell csendnek, rendnek lennie. Nézz bele a tükörbe, és mondd ezt: "Csodálatos vagyok, szeretem Magam, bízom Magamban."

Engedj el mindent fájdalmat. Sírj, tombolj, szaladj, amihez kedved van. Adj ki minden feszülséget, törj, zúzz! Hagyj időt a gyászra, de lépj túl. És nagyon fontos, hogy ha sikerül, tanítsd meg elmédnek, hogy mindig ilyen könnyű lesz újrakezdeni. Ha valakit vagy valamit el kell engedned, annak oka van. Lehetsz, hogy csak tanulsz belőle; lehet, hogy megváltoztatja az életed. Nem tudhatod. Éppen ezért, csak arra koncentrálj, hogy légy Magadhoz őszinte, légy tudatos, engedd ki a feszültséget. Utána pedig itt az ideje gondolkodásodat pozitívvá programozni újra.

Szólj hozzá!

Címkék: hibák siker fájdalom boldogság hiány feszültség újrakezdés búcsúzás önámítás pozitív hozzáállás önbecsülés önbecsapás pozitivitás

A bejegyzés trackback címe:

https://pozitivitas.blog.hu/api/trackback/id/tr382967020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása