2014.02.27.
23:26

Írta: Sophia Soldier

Kapcsolataink útjai

Azt mondják, korunk társadalma a 'nincsek' társadalma: nincs lehetőség, következésképp nincsenek célok, vágyak. Az emberek nem mernek, és nem is tudnak tervezni, önmagukért sem tudnak felelősséget vállalni, nemhogy egy családért. Ezért félnek a jövőtől, és bezárják magukat a kiútnélküliség csapdájába.
Én azt mondom, van más út. És a boldogsághoz az út Önmagadon keresztül vezet. Van egy jó ötleted? Merj vállalkozni! Családot szeretnél? Hát vedd el/menj hozzá életed szerelméhez, vállaljatok gyermeket! Egy életed van, és ez az élet maga a csoda, ha a lehetőségeidet megfelelően használod. Ne kifogásokat keress, hogy ezt vagy azt miért nem vagy képes meglépni. Ülj le, vedd számba az opciókat, és folyamatosan ötletelj újabbakon.
Sajnos, a fizika mai állása szerint az idő bizony telik, egy bizonyos irányba: a múlt rögzítve és változtathatatlanul fekszik mögöttünk, míg a jövő előttünk van, s nem rögzített. Emlékezetünk van a múltról, de nem a jövőről. Érezzük, hogy a múltat nem változtathatjuk meg, de a jövőt befolyásolhatjuk. Mit jelent ez számunkra? Korlátlan, bármikor elérhető vágyakat.
Céljaidhoz vezető úton sokat kell változnod, jobb, nemesebb emberré kell válnod, csakis így vonzhatod be a jót. A legfontosabb mégis, hogy tiszta légy és őszinte. Az őszintétlenség rengeteg problémás szituációt szül, és aki nem egyenes ember, egyre inkább belebonyolódik a saját hazugságaiba, míg azok egy napon meg nem fojtják. Én azt mondom, nincsenek reménytelen emberek, csak tehetetlen emberek.
A probléma ott gyökerezik, hogy nagyon sokan nem akarnak megváltozni, sőt, szent meggyőződésük, hogy a körülményeknek kell megváltozniuk. Nos, a paradoxon az, hogy előbb a hozzáállásodon kell változtatnod ahhoz, hogy minden nagyszerű legyen.
A szomorúság, a depresszió, a kilátástalanság... ez mind semmi az őszintétlenséghez képest. Mai tudásom szerint is bizonyára nehezemre esne "meggyógyítani" egy ilyen embert, mert a hazugság legtöbbjüknél már nem egy védekezési mechanizmus, hanem lényük (legtöbbször) kiirthatatlan része.
Azt javaslom, őket messze kerüld el. Hinned kell a megérzéseidben, mert egy ilyen ember társaságában mindig van valami kellemetlen. Nem tudod magadnak megmagyarázni, de tulajdonképpen a kellemetlen érzés abból fakad, hogy velejéig romlott, és a frekvencia, amit kisugároz, merőben eltér a tiédtől. Ne maradj a társaságában, menekülj előle, és ne bonyolódj vele semmiféle kapcsolatba.
Ellenben akitől őszinte (!) megerősítéseket kapsz, érzed rezgése jó frekvenciáját, ahhoz közeledj, hiszen általa Te is jobbá, nagyszerűbbé válhatsz. Csak azok a kapcsolatok jók, és működőképesek, ahol mindkét fél pozitív, következésképp a másikhoz is pozitívan tud állni. Mindemellett, el kell hinnünk a társunkról, legyen az egy barát, vagy éppen házastárs, hogy nagyszerű ember, és a kapcsolatunk is tökéletesen működőképes. Nem az számít, hogy a felek mennyire illenek össze, hanem sokkal inkább az, hogy mennyire akarnak összeilleni, mennyire akarnak egy irányba nézni.
Azt tanácsolom, hallgass a megérzéseidre, az intuíciódra. Ha jelzőrendszered azt mondja, jó úton jársz, akkor ez kétségtelenül igaz. Ha egy pillanatnyi bizonytalanságot is érzel, állj meg, és kérdezd meg belső hangodtól: Mi ez a bizonytalanság bennem? Mi ennek az oka?
Figyelj csendben, és megkapod a választ. Az okok feltárása után pedig kérdezd meg a következőt: Hogyan szüntethetném meg ezen rossz érzések forrását? Erre is érkezik válasz, ha türelmesen vársz. Ha már úgy érzed, tisztában vagy a tényekkel, akkor képes vagy elengedni minden negatív érzést. Helyét átadhatod a nagyrabecsülésnek és a szeretetnek.

1 komment

Címkék: jövő hazugság változás boldogság lehetőségek idő múlt kapcsolatok intuíció őszinteség kilátástalanság megérzés belső hang őszintétlenség

A bejegyzés trackback címe:

https://pozitivitas.blog.hu/api/trackback/id/tr193184712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BREKI 2011.08.28. 08:14:34

A szeretet olyan, mint a gyógyszer, nem jutalom. Nem annak kell adni, aki megérdemli, hanem annak, akinek szüksége van rá.
süti beállítások módosítása