2011.08.14.
20:16

Írta: Sophia Soldier

Gyermekkorunk fájdalmai

Mielőtt erre a Földre leszülettél, a tudatod már akkor is létezett. A tudatod választotta ki leendő testedet arra, hogy formát öltsön. Mielőtt ide érkeztél tudtad, hogy bármit megtehetsz, bárki lehetsz, és lehetőségeid korlátlanok. Egészen így volt 2-3 éves korodig. Nézd csak meg a gyermekeket! Őket még nem rontotta meg semmi, élvezik az életet, és mindig követelik azt, ami jár nekik.
Aztán idővel megjelent a szülői nevelés. Ekkor megjelentek benned mindenféle kétségek és félelmek. Kár lenne érte a szülőket okolni, hiszen ők is csak saját félelmeiket adták tovább Neked. A Te dolgod csak annyi, hogy feltárd a problémák okát, és győzedelmeskedj felettük. Mélyen, nagyon mélyen le kell ásnod a gyermekkorodba. Bántottak valaha a szüleid? Vagy egyáltalán nem foglalkoztak Veled? Esetleg elváltak? Ezek mindenképpen törést hozhattak az életedbe. De ahelyett, hogy őket okolnád mostani félresikerült dolgaid miatt, lépj a változtatás útjára. Hidd el, ők is ugyanolyan védtelenek, mint Te vagy. De Neked lehetőséged van változtatni, mert ismered a Titkot.
Itt egy nagyszerű gyakorlat mára. Ez azok számára is tökéletes, akiknek felhőtlen a kapcsolatuk a családjukkal, szüleikkel; de akiknek kevésbé boldog a kapcsolatuk, azok is sikeresen alkalmazhatják. Minden nap csak 5 perc szükséges hozzá.

Ülj le egy csöndes szobába, esetleg feküdj végig az ágyon. Képzeld elsőként Magad elé Édesapádat. Képzeld el őt kisgyermekkorában. Gondolj arra, hogy védtelen gyermek, sír, és támaszra van szüksége. Lépj oda hozzá, simogasd meg, vigasztald meg, majd ha már elég jókedvre derült, akkor kicsinyítsd le gondolatban pont akkorára, hogy a szívedben elférjen. Aztán tégy így Édesanyáddal és testvéreiddel is. Végül Önmagad is képzeld el a rémült gyermek szerepében, és oltalmazd Magad. Mindenki együtt van a szívedben, és nagyon boldogok, szeretik egymást.
Tudod mindnyájan rémült gyermekek vagyunk, és súlyos terheket cipelünk. De ha egy kisgyermek sír, akkor általában a bevett gyakorlat az, hogy megvigasztaljuk, nem pedig jól megverjük. Éppen ezért ne bánts, ne okolj senkit. Zárd be a szívedbe, és táplálj szeretetet iránta minden nap. Ha így teszel, a feszültségek kezdenek lassan feloldódni, míg végül teljesen eltűnnek, és a totális szeretet lép a helyébe.

Ne sopánkodj mindazon dolgok miatt, amit életed során elszenvedtél. Próbáld meg ezeket a negatív emlékeket megérteni, aztán pozitív dolgokká formálni őket. Akármi rosszat tettek Veled gyermekkorodban, ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy legalább Te jó szülő légy.
A Szeretet és a Titok erejével mindent elérhetsz. Használd a képzeleted, a mostani gyakorlatot, a Hála gyakorlatát, vagy amihez éppen kedved van. Törd át a korlátaidat, repülj, szárnyalj, élj! Csodálatos életre születtél, még akkor is, ha kezdetben megrázkódtatások értek. Te Magad vagy a Csoda!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pozitivitas.blog.hu/api/trackback/id/tr533153334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása