2011.06.04.
08:34

Írta: Sophia Soldier

Az elme hatalma

"Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz." (Henry Ford)

Győzködjelek még? Mire vársz? Velem tartasz, vagy ez még mindig nem elég?
Csak kérlek, tegyél egy próbát, ami álljon abból, hogy a mai napon csak pozitív dolgokra gondolsz. Ez terjedjen ki a legapróbb részletekre is. Például jön valaki szemben az utcán, akit nem szívlelsz, mégis arra kérlek, gondolj arra, hogy benne is van valami nagyszerű. Nevezd is meg magadban, hogy XY-ban ez, meg ez csodálatos.

Hogy miért mondom ezt Neked? Mert sokan a pozitív gondolatokat úgy értelmezik, hogy "általában" vannak, nem mindig. Hidd el nekem, mindig lehetsz életvidám. Azt nem mondom, hogy nem ér minket fájdalom, megrázkódtatás, de ezen is túl tudsz lendülni elméd segítségével. El kell érned, hogy gondolataid 90 %-a pozitív legyen. Mindig figyelned kell Magadra, ami nehéznek tűnik, de próbálkozz meg azzal, hogy urald a gondolataidat. Hogy hogyan, azt is megtanítom Neked.

A semleges gondolatok sem jó gondolatok, mert bár nem hátráltatnak, nem is segítenek előre az úton. Elméd, szíved által rezgéseket bocsátasz ki, ezek a rezgések pedig meghatározott frekvencián rezegnek. Az Univerzumhoz eljut az üzeneted, és ugyanilyen jellegű rezgéseket kapsz vissza. Sajnálatos tény, de nem csak a pozitív gondolatok vonzanak pozitívakat, hanem a negatív gondolatok is vonzzák a negatív gondolatokat. Ezért kell figyelned arra, hogy szinte sose csüggedjen el a kedved. Most gondolhatod magadban: "Hogyan lehetséges ennyi gondolatot karban tartani?"

Elárulom, kezdetben nem könnyű, de nem is lehetetlen. Csak adj hálát mindenért, ami körülötted van: egészség, család, egy szép lakás, egy jó autó, egy állás, amiben megbecsülnek. Lett légyen az akármi, ha boldogsággal gondolsz rá, az már jó.

Első gyakorlatként vidd végig ezt: Minden reggel, ébredés után maradj még az ágyban 5 percig. Csendesítsd le az elméd és koncentrálj mindarra, amit szeretsz Magadban és magad körül, és adj hálát az Univerzumnak, hogy ezekkel a csodákkal megajándékozott. Mondd Magadban a következőket: Ma is megannyi csoda ér, mert bevonzom. Nagyszerűen érzem magam.

Ekkor már megadtad a kezdő lökést, hiszen a jó frekvenciára hangoltad Magad. Figyelj arra, hogy jelen időben beszélj, hiszen a Világegyetem csak a jelen nyelvét érti. Tudod, ugye? Mindent életre gondolhatsz. Mindent. Abban a pillanatban. És ez a gondolat hatalom. Hiszen a kigondolás pillanatában áthat egy érzés, amit sugárzol Magadból. Ha azt mondod: sikeres leszek, boldog leszek, egészséges leszek, akkor ezeket a remek dolgokat eltolod a távoli jövőbe, és bár úgy gondolod, ezek valóra válhatnak - nem fognak, pontosan azért, mert nem helyezed a megfelelő időbe. Inkább ezt mondd: sikeres vagyok, boldog vagyok, egészséges vagyok. Ne csak mondd, hidd el, még akkor is, ha ez jelenlegi helyzetedre egyáltalán nem igaz. Gondolj ezekre a szavakra pozitívan, érezd a boldogságot, ami áthat ezeknél a kijelentéseknél. Az Univerzum válaszol majd erre. Valóban sikerek érnek és örömök, javul a közérzeted is. Hát nem csodálatos?

Esti gyakorlatként gondold át az aznapi eseményeket, és adj hálát azokért a nagyszerű dolgokért, amik történtek Veled. Ha valami mégsem úgy sült el, ahogy vártad, az azt jelenti, hogy abban az időpillanatban áthangolódtál valami által a rossz frekvenciára. Sebaj! A hibákból tanul az ember. Ekkor este, az ágyban fekve játszd le újra ezeket a negatív történéseket, de most a saját forgatókönyved szerint, happy enddel. Mondok egy egyszerű példát: tegyük fel, hogy eltörted a kedvenc vázádat, és ez annyira szomorúvá tett, hogy egész nap boldogtalan voltál. Ne tedd. Akár már azonnal áthangolhatod Magad. Ez lenne a legjobb, de ha nem megy, akkor tedd meg elalvás előtt. Képzeld el, hogy a váza egészben van, és Te csodás virágokkal töltöd meg. Érezd a boldogságot, ami átjár a gyönyörű látvány hatására. És egy percre se jusson eszedbe a törött váza. Dobd ki a darabokat, hogy még csak emlékezni se emlékezz. Meglátod, az Univerzumtól kapsz majd valami csodálatosat ezekért a gondolatokért.

Minden, ami történik Veled, jó és rossz, Te vonzod be az életedbe. Senki más. Senki sem felelős a tetteidért, csakis Te magad. Csakis Magadat okolhatod. De inkább mégse okold Magad. Szeresd Magad, hiszen csodálatos lény vagy, a világ minden tudásával felvértezve. Bármit megtehetsz, bármit elérhetsz, bárki lehetsz. De ehhez először gyökeresen szakítanod kell a régi éneddel, azzal az éneddel, aki inkább szomorú volt, mint boldog; aki inkább félt, minthogy mert volna. Nem kell semmit tenned, csak amit elmondtam. Reggeli és esti gyakorlat, és a gondolatok áthangolása - minden napon. Ennyi bőven elég. Bár akarhatsz mindent azonnal, de akkor nem tudsz elmélyülni álmaid átélésében, ezért kell mindegyikre időt hagyni.

Nem kell félned. Időd rengeteg van. Ha elkezdesz pozitívan gondolkodni, úgy érzed majd, hogy sokkal több "élet" van az életedben. Nem csak várod, hogy teljenek az órák, napok, hanem minden percet kihasználsz és átélsz. Sosem késő. Legyél 15 éves, legyél 70, a boldogság nem kor függvénye. Végezd el ezeket a gyakorlatokat, és tapasztald meg!

Szólj hozzá!

Címkék: célok siker egészség változás gondolatok boldogság álmok frekvencia gyakorlatok pozitív hozzáállás rezgések pozitív gondolatok pozitivitás

A bejegyzés trackback címe:

https://pozitivitas.blog.hu/api/trackback/id/tr462955698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása