2015.03.10.
14:56

Írta: Sophia Soldier

Ide utaznak a magyarok idén nyáron

Ide utaznak a magyarok idén nyáron!

A januári utazásfoglalások alapján Görögországban fog nyaralni a legtöbb magyar 2015 nyarán. Egyiptomtól már nem félünk, sőt itt költjük el a legtöbb pénzt. Horvátország a családosok kedvence. Jó hír, hogy olcsóbban nyaralunk idén.

A legnépszerűbb célpontok

A StartUtazás (http://startutazas.hu) felmérése szerint idén Görögország, Törökország, Bulgária, Tunézia, Egyiptom és Horvátország a legnépszerűbb külföldi utazási célpontok. A több mint 3.000 foglalás alapján készült – nem reprezentatív – felmérés szerint a hat legnépszerűbb országba megy a magyarok 85%-a, sőt az első három országban nyaral a magyarok kétharmada.

A tavalyi évhez képest legérdekesebb változás, hogy Egyiptom ismét felkerült az utazási térképre. Míg tavaly csak a nyolcadik helyet érte el az ország a rossz biztonsági helyzet miatt, idén felugrott az előkelő 5. helyre. Érdekesség az is, hogy míg tavaly főként párok, idén már családok is utaznak a piramisok országába. Ez is mutatja, hogy az országot ma már biztonságosnak tekintik a nyaralók.

Olcsóbban nyaralunk!

Jó hír a nyaralóknak, hogy szinte az összes országban csökkentek a nyaralás költségei. Törökországban és Görögországban csak kismértékű volt az árcsökkenés, ám Bulgáriában és Tunéziában több mint hat százalékkal estek az utazási árak. Az áresés oka az egész Európát sújtó defláció.

Egyedül Egyiptomban tapasztalható jelentős áremelkedés. Tavaly a biztonsági kockázatok miatt még ingyen sem akartak az emberek a Vörös-tenger partjára utazni, most, a növekvő kereslet miatt több mint 50%-kal nőttek az utazás költségei.

Az első helyezett: Görögország

Görögország első helyét a népszerűségi listán csak a két évvel ezelőtti görög válság ingatta meg időlegesen. Görögország esetében nem lehet általános érvényű mintákat találni sem a nyaralás értékére, sem arra, hogy kik választják a nyaralás célpontjának, hogy milyen céllal, milyen okból keresik fel az országot. Rengetegen mennek Észak-Görögországba szárazföldi egyéni vagy buszos utazással, illetve a szigetekre charterrel utazva. Egy biztos, ha Magyarországról hárman tengerpartra indulnak, egyikük (34,1%) Görögország felé veszi az irányt.

(Görögországi nyaralások: http://startutazas.hu/gorogorszag)

A 2. Törökország: itt hagyjuk a legtöbb pénzt

Törökország végzett a második helyen, ha az utasok számát (22%) vesszük alapul, de messze az első helyre kerül, amikor a rangsorolás alapja a nyaralásokra költött összeg. Törökországban csak (98% felett) all inclusive ellátásos, 4 és 5 csillagos szállodákban foglaltak utat a magyar utasok a 2015-ös nyaralási szezonra. A legtöbb esetben 3 és 4 fős családok utaznak nagyobb gyerekekkel. Törökország vonzerejét a kiemelkedő minőség és a tengerpart adja.

(Nyaralások Törökországban:  http://startutazas.hu/torokorszag)

 

A 3. Bulgária: Szép is, olcsó is, jó is

Bulgária a nyaralás szempontjából igazán fontos szép-olcsó- jó hármasából az egyik legjobb keveréket kínálja. Igazi családi nyaralóhely, az idei tapasztalatok alapján átlagban négy fő, két felnőtt és két gyerek utazik valamelyik Fekete-tenger melléki városba.

Bulgária abból a szempontból is különleges, hogy közel azonos arányban vásároltak egyéni utazásos nyaralásokat, mint charterrepülős utakat. Minden kilencedik (10,9%) magyar utas a Fekete-tenger finom homokos fövenyén fogja kipihenni fáradalmait, családjával együtt.

(Bulgáriai nyaralások: http://startutazas.hu/bulgaria)

 

A 4. Tunézia: a pici gyerekesek paradicsoma

Minden 12. utas (8,5%) az idén Tunéziában fogja tölteni a szabadságot. Tunézia egyértelműen a családi nyaralásra teremtetett: a lassan mélyülő, finomhomokos tengerpartokon a kisebb gyermekek is biztonsággal pancsolhatnak. Az eddig tapasztalatok szerint a családok tudatosan választják az Észak-afrikai ország strandjait, igen nagy arányban egy pici gyermekes családok vásároltak utat Tunéziába.

(Tunéziai nyaralások: http://startutazas.hu/tunezia)

 

Az 5. Egyiptom: ötször annyi magyar, mint tavaly

Tavaly a labilis belpolitikai körülmények miatt Egyiptom csak a 8. helyen állt a rangsorban, az idénre azonban ismét visszatért a korábban mindig is elfoglalt helyére. Az idén ötször annyi magyar utazik majd Egyiptomba a nyáron, mint egy évvel korábban.

 Egyiptom igazi egzotikus úti cél, az egyik legszebb tengerparttal, ami itthonról öt óra repülési időn belül elérhető. Nem is csoda, hogy az élmezőnyben Egyiptom esetében a legmagasabb az egy főre eső ár. Egyiptomban túlnyomó részben 5*-os, all inclusive ellátású szállodákra volt igény a januári időszakban.

(Egyiptomi utak: http://startutazas.hu/egyiptom)

 

A 6. Horvátország: a háromgyerekes családok célpontja

Az utasok 6%-a foglalt le eddig Horvátországba nyaralást. A szám alacsonynak tűnik, de itt sok az egyéni utazás, és a korábbi tapasztalatok szerint sokkal később, május után érkezik hatalmas mennyiségben érdeklődés.

Ami azonban a számokból így is kiderül: Horvátország a leginkább családi célpont, itt a legmagasabb az együtt utazók száma, és itt a legalacsonyabb a nyaralásra befizetett összeg. Csak Horvátországban magasabb az átlagos csoportlétszám négynél, azaz a három gyermekkel utazók elsődleges célpontjának az Adria tűnik.

(Horvátországi nyaralások: http://startutazas.hu/horvatorszag)

Szólj hozzá!

2015.03.01.
22:51

Írta: Sophia Soldier

Vízautomata

Vízautomata

Vízautomata, víztusztító használatával nemcsak megkímélhetjük magunkat a palackos víz vásárlásával járó kényelmetlenségektől, hanem jelentős anyagi megtakarítást érhetünk el. Magas hatékonysággal fertőtleníti az ivóvizet, ezért ajánljuk irodákba, intézményekbe, üzemekbe. Vizsgálati eredmények bizonyítják, hogy ez a technológia hatékonyan pusztítja el az ivóvízben levő baktériumokat.

Szólj hozzá!

2015.01.19.
14:44

Írta: Sophia Soldier

2,5%-os Növekedési Hitel

Szólj hozzá!

2014.04.12.
22:35

Írta: Sophia Soldier

A gyógyulás útján

Életünk során rengeteg fájdalmat, aggodalmat és félelmet hurcolunk magunkkal, amelyek ha hosszútávon állandósulnak, nem csak lelki, de testi panaszokat is okoznak. Napjaink leggyakoribb és legrettegettebb betegsége a rák nem más, mint egy olyan rendellenesség, amely hosszasan dédelgetett, a testet fokozatosan elemésztő neheztelésből fakad. Amikor magunkba fojtjuk érzéseinket, azok valahol a testünkben halmozódnak. Ha egy életen át halogatjuk a problémák orvoslását, azok végül testünk bizonyos pontjain jelentkeznek.

És most nem csak a rákra gondolok. Az összes betegség ezzel van kapcsolatban. Amint letérsz a jó útról és elkezdesz rossz frekvencián működni, az immunrendszered, és egész tested is követi ezt a változást, legyengül, így fogékonyabbá válsz a baktériumok, vírusok általi megfertőződésre. Egy egészséges lélek soha nem létezhet beteg testben. Ha tökéletesen boldog vagy önmagaddal, akkor nem lehetsz beteg, mert emelkedett frekvenciád nem engedi, hogy bármi is kárt tegyen benned.

Ahhoz, hogy meggyógyulj, el kell engedned minden haragot, és neheztelést. Ehhez találsz gyakorlatot egy korábbi bejegyzésemben. Ezen felül igazán komoly öngyógyító munkába kell kezdened, ami a következőket jelenti:
Teljes odaadással fordulj Magad felé, és légy azon, hogy egészségessé válj. Először is tanuld meg szeretni Önmagad, nézz tükörbe naponta legalább 30-szor, és minden alkalommal mondd ki 'Szeretlek, és elfogadlak olyannak, amilyen vagy'. Vezesd le a dühöd, üvöltsd hangosan a kedvenc zenédet, kiabálj, vagy csapkodj párnákat hosszú napokon keresztül, akármilyen furcsán is hangzik ez. Néhány nap után megkönnyebbülést fogsz érezni. Lefekvés előtt aztán mondj köszönetet Magadnak azért, amit napközben tettél. Azzal a gondolattal hunyd le a szemed, hogy amíg alszol, testedben gyógyító erők munkálnak, reggel pedig kipihenten, frissen és vidáman fogsz fölébredni. Reggel aztán köszönd meg Magadnak és a testednek amit éjjel véghezvittek.

A következő néhány sort érdemes kívülről megtanulnod, és minden nap alkalmaznod megerősítésként:
'Kész vagyok naponta fejlődni és tanulni, anélkül változtatni, hogy rossznak látnám magam. Megértővé válok.'

Úgy hiszem, hogy a legtöbb probléma az önbizalom és az önszeretet hiányából fakad. Amikor nem bízunk az életben vagy a többiekben, valójában az önbizalom hiányzik belőlünk. Nem hisszük, hogy felsőbb énünk gondunkat viseli valamennyi helyzetben, ezért kijelentjük: 'Soha többé nem leszek szerelmes, mert nem akarok csalódni.' Holott valójában ezt mondjuk magunknak: 'Nem bízom abban, hogy igazán gondomat viseled, ezért inkább kivonom magam mindenből.'

Hogyan kerekedhetsz felül ezeken a kicsinyes félelmeken? Ha elhiteted Magaddal, hogy ostoba és semmirekellő vagy, ezzel csak állandósítod a problémádat. Saját szerető támogatásodra van szükséged, ha komolyan változtatni akarsz. Mindegy, hol tartasz az életben, milyen eseményeket hívtál létre eddig, bármi történjék is most, tégy meg minden tőled telhetőt, adott tapasztalataid, tudásod és értelmed birtokában. És ami a legfontosabb: ne hibáztasd magad!

woman-abundance.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: betegség fájdalom betegségek rák egészség változás félelem boldogság pozitív harag változtatás aggodalom immunrendszer gyakorlatok önszeretet pozitivitás neheztelés

2014.04.02.
01:38

Írta: Sophia Soldier

Az elengedés művészete

Elengedni valamit vagy valakit talán az egyik legnehezebb dolog az életben, mert gyarló emberi természetünk hozzászokott ahhoz, hogy birtokolunk dolgokat és embereket.
Gazdag voltál és szegénnyé váltál? Nagyon szerettél valakit, de az elhagyott? El kell hogy keserítselek, mindenért Te vagy a hibás, hiszen a történéseket csakis Te magad vonzod be az életedbe. Ha gondolataidat csakis pozitív képek uralják, akkor csak jó dolgok történhetnek veled.

Nagyon nehéz tudomásul venni azt, hogy dolgok véget érnek, és elég közhelyes lenne, ha azt mondanám, majd jönnek újak. Hihetetlen dühöt, haragot érezhetsz, amiért oda kerültél ahová, és hidd el, tökéletesen megértelek, de ez még nem segít rajtad. A bánat belülről emészti fel a lelket és megbetegíti a testet. Önmagadon segíthetsz. A legfontosabb lépés, hogy minden haragot legyőzz, kiűzz magadból minden bánatot; váltsd fel ezeket az érzéseket a megbocsátás és szeretet érzésével. Hogy hogyan?

A gyakorlat roppant egyszerű, mégis hatásos. Javaslom, hogy vonulj el, hiszen olyan érzések is a felszínre törhetnek, amelyek könnyet csalnak a szemedbe. Ne félj, ez teljesen természetes. Tehát: ülj le egy kényelmes fotelbe, vegyél elő egy papírlapot, és írd rá nagybetűkkel: MEGBOCSÁTOK. Ezután sorold fel azoknak az embereknek a nevét, akikre a legkisebb apróság miatt is neheztelsz. Miután kész vagy a listával mondd ki hangosan: Megbocsátok. Aztán mondd ki az illető nevét, és azt is, hogy pontosan mit bocsátasz meg neki. Menj végig az összes emberen, gondolkodj, és hagyd, hogy átjárjon a megbocsátás csodás érzése.
Ha már jobban érzed magad a lista végére, akkor fordítsd meg a lapot, és írd rá: SZERETLEK. Ezután sorold fel azoknak a nevét, akiket igazán szeretsz, olvasd föl hangosan is, és mondd el miért szereted őket. Aztán, ami minden közül a legnehezebb, írd fel azoknak a nevét, akik az előző oldalon szerepeltek. Mondd ki: szeretlek, és mondd el azt is, hogy miért. Ha csöppnyi szeretetet sem érzel iránta, akkor is próbálj az előnyös tulajdonságaira fókuszálni. A cél az, hogy a haragot, a neheztelést a szeretet váltsa fel. Talán gyűlölsz valakit, de gondolj arra, hogy ő is csak esendő ember, és pontosan azt cselekedte, amire az adott pillanatban képes volt. Ezt az egy gondolatot tartsd szem előtt. "Abban a pillanatban pontosan azt cselekedte, amire képes volt." Amint igazán hiszel ennek a kijelentésnek, képes leszel elengedni az összes haragodat és felszabadulsz a fájdalom hatalmas terhe alól. Ha nem megy elsőre, ne aggódj. Mindaddig csináld ezt a gyakorlatot, míg el nem tűnik az összes negatív érzés. Ha fájdalmat, haragot érzel, vagy sírsz, ez jelzi, hogy nem vagy még 'kész'. Nem dolgoztál fel még mindent. De ne félj, idővel ez is sikerülni fog.

 

Szólj hozzá!

Címkék: fájdalom boldogság bánat szeretet gyakorlat harag düh birtoklás elengedés megbocsátás pozitivitás neheztelés

2014.03.25.
21:56

Írta: Sophia Soldier

Páratlan páros

Az utolsó bejegyzésem óta eltelt némi idő, noha én azt hiszem nem változtam. Egy kicsit mégis. El tudtam fogadni az egyedüllétet, és nem csak arról van szó, hogy elfogadtam, de tökéletesen érzem magam a bőrömben.
Hosszú-hosszú évekig - azt hiszem - társfüggőségben szenvedtem. Szükségem volt valakire, akibe kapaszkodhattam, aki megerősített abban, hogy szép, és jó vagyok. A végén mégis mindig elszúrtam, talán ott, hogy nem szerettem önmagam, hiába kaptam a megerősítéseket. Így nem tudtam mást sem igazán szeretni. Augusztus óta 'összevissza-életem' volt, és nehéz volt a lelkemben rendet tenni. Mára már úgy érzem, lecsendesedtem, hála a Titoknak, és kész vagyok az újra, a változásra, kész vagyok arra, hogy szerelmes legyek.

Higgyétek el nekem, a szerelem a világ legcsodálatosabb dolga. Aki nem ezt mondja, és nem így gondolja, az hazudik és téved. A szerelem nem fájdalom. Az elutasítás, a szakítás valóban fájdalmas, de a másik iránti olthatatlan vágy valami olyasmi, amit ritkán tapasztalhatsz meg, viszont ha adva van a lehetőség, miért menekülnél el előle? Félsz, hogy megsérülsz? Ezzel az ostobasággal ugye tudod, hogy csak a rosszat vonzod be?
Engedd el minden félelmed, kétséged, és hagyd, hogy átjárjon a boldogság. Ha nincs párod? Ne aggódj, ne görcsölj, mert eljön. Hívd meg őt az életedbe! Az első, és legfontosabb módja ennek az általam ajánlott Lista-gyakorlat, ami a következőképpen történik:

Vegyél elő egy lapot, illetve valamilyen íróeszközt. Merülj el picit magadban, és vizionáld a számodra tökéletes partnert, minden tekintetben. Először írd le, milyen külső paraméterekkel kell rendelkezzen, lehet a földtől durván elrugaszkodott is, nem ez számít, hiszen ha kérsz, megadatik. Aztán haladj a lelki, illetve szellemi tulajdonságok irányába, sorolj fel minden vágyat vele kapcsolatban, minden élményt, amit át szeretnél vele élni. Amint kész a lista, gondosan tedd el valami forgalmas helyre, mondjuk a határidőnaplódba, és minden nap szánj 5 percet a lista újraolvasására, eközben pedig gondolj a leendő partneredre. Ezáltal meghívod az életedbe.

Sokan megteszik ezt, a partner mégsem jön. Hol rontják el? Talán a mindennapi cselekvéseknél, hiszen azok pontosan ellentmondanak annak, amire vágynak. Példának okáért, csak magadnak ágyalsz meg este, vagy reggel csak egy személynek terítesz. Esetleg a kétautós garázsba az autóddal középen állsz meg. Ugye mennyire ellentmondasz önmagadnak? Tudat alatt azt üzened, hogy köszönöd, de Neked jó így egyedül. Hát akkor ne csodálkozz!

De mindenek előtt a legfontosabb, ha görcsösen akarod, úgy sem sikerül. Hogy miért? Mert alapvetően az első időszakban talán táplálod a pozitív képet, de ha vágyaid tárgya nem érkezik meg rövid időn belül az életedbe, akkor csüggedsz, és ezzel elhangolódsz a pozitív frekvenciáról negatívra. A negatív frekvenciára pedig az Univerzum szintén megadja a választ, ha nem állítod át Magad újra.

A helyzet a következő: ha megfelelően alkalmazod a Titkot, a Vonzás Törvényét, akkor boldog vagy, egyedül is. Nem vagy magányos. Élvezed az értékeket, a csodákat, amik minden nap megörvendeztetnek. Tudod, hogy rendkívüli életre születtél, és tudod, hogy a tökéletes partner is elérkezik, amikor itt az ideje. És mikor van itt az ideje? Azt csak Te határozod meg.

Szólj hozzá!

Címkék: fájdalom szerelem boldogság szeretet magány titok társfüggőség egyedüllét vonzás törvénye vizualizáció pozitivitás lista gyakorlat

2014.02.27.
23:26

Írta: Sophia Soldier

Kapcsolataink útjai

Azt mondják, korunk társadalma a 'nincsek' társadalma: nincs lehetőség, következésképp nincsenek célok, vágyak. Az emberek nem mernek, és nem is tudnak tervezni, önmagukért sem tudnak felelősséget vállalni, nemhogy egy családért. Ezért félnek a jövőtől, és bezárják magukat a kiútnélküliség csapdájába.
Én azt mondom, van más út. És a boldogsághoz az út Önmagadon keresztül vezet. Van egy jó ötleted? Merj vállalkozni! Családot szeretnél? Hát vedd el/menj hozzá életed szerelméhez, vállaljatok gyermeket! Egy életed van, és ez az élet maga a csoda, ha a lehetőségeidet megfelelően használod. Ne kifogásokat keress, hogy ezt vagy azt miért nem vagy képes meglépni. Ülj le, vedd számba az opciókat, és folyamatosan ötletelj újabbakon.
Sajnos, a fizika mai állása szerint az idő bizony telik, egy bizonyos irányba: a múlt rögzítve és változtathatatlanul fekszik mögöttünk, míg a jövő előttünk van, s nem rögzített. Emlékezetünk van a múltról, de nem a jövőről. Érezzük, hogy a múltat nem változtathatjuk meg, de a jövőt befolyásolhatjuk. Mit jelent ez számunkra? Korlátlan, bármikor elérhető vágyakat.
Céljaidhoz vezető úton sokat kell változnod, jobb, nemesebb emberré kell válnod, csakis így vonzhatod be a jót. A legfontosabb mégis, hogy tiszta légy és őszinte. Az őszintétlenség rengeteg problémás szituációt szül, és aki nem egyenes ember, egyre inkább belebonyolódik a saját hazugságaiba, míg azok egy napon meg nem fojtják. Én azt mondom, nincsenek reménytelen emberek, csak tehetetlen emberek.
A probléma ott gyökerezik, hogy nagyon sokan nem akarnak megváltozni, sőt, szent meggyőződésük, hogy a körülményeknek kell megváltozniuk. Nos, a paradoxon az, hogy előbb a hozzáállásodon kell változtatnod ahhoz, hogy minden nagyszerű legyen.
A szomorúság, a depresszió, a kilátástalanság... ez mind semmi az őszintétlenséghez képest. Mai tudásom szerint is bizonyára nehezemre esne "meggyógyítani" egy ilyen embert, mert a hazugság legtöbbjüknél már nem egy védekezési mechanizmus, hanem lényük (legtöbbször) kiirthatatlan része.
Azt javaslom, őket messze kerüld el. Hinned kell a megérzéseidben, mert egy ilyen ember társaságában mindig van valami kellemetlen. Nem tudod magadnak megmagyarázni, de tulajdonképpen a kellemetlen érzés abból fakad, hogy velejéig romlott, és a frekvencia, amit kisugároz, merőben eltér a tiédtől. Ne maradj a társaságában, menekülj előle, és ne bonyolódj vele semmiféle kapcsolatba.
Ellenben akitől őszinte (!) megerősítéseket kapsz, érzed rezgése jó frekvenciáját, ahhoz közeledj, hiszen általa Te is jobbá, nagyszerűbbé válhatsz. Csak azok a kapcsolatok jók, és működőképesek, ahol mindkét fél pozitív, következésképp a másikhoz is pozitívan tud állni. Mindemellett, el kell hinnünk a társunkról, legyen az egy barát, vagy éppen házastárs, hogy nagyszerű ember, és a kapcsolatunk is tökéletesen működőképes. Nem az számít, hogy a felek mennyire illenek össze, hanem sokkal inkább az, hogy mennyire akarnak összeilleni, mennyire akarnak egy irányba nézni.
Azt tanácsolom, hallgass a megérzéseidre, az intuíciódra. Ha jelzőrendszered azt mondja, jó úton jársz, akkor ez kétségtelenül igaz. Ha egy pillanatnyi bizonytalanságot is érzel, állj meg, és kérdezd meg belső hangodtól: Mi ez a bizonytalanság bennem? Mi ennek az oka?
Figyelj csendben, és megkapod a választ. Az okok feltárása után pedig kérdezd meg a következőt: Hogyan szüntethetném meg ezen rossz érzések forrását? Erre is érkezik válasz, ha türelmesen vársz. Ha már úgy érzed, tisztában vagy a tényekkel, akkor képes vagy elengedni minden negatív érzést. Helyét átadhatod a nagyrabecsülésnek és a szeretetnek.

1 komment

Címkék: jövő hazugság változás boldogság lehetőségek idő múlt kapcsolatok intuíció őszinteség kilátástalanság megérzés belső hang őszintétlenség

2014.01.10.
20:17

Írta: Sophia Soldier

A boldogság útján

Az emberek legnagyobb része életének legalább felét boldogtalanul tölti el. Ha azt mondom Neked: életed 100 %-ban boldog lehet, akkor bizonyára hitetlenül fogadod. Holott ki az, aki alakítja a körülményeidet, az életed? Csakis Te Magad. Ha nagyszerűen akarod érezni Magad, akkor itt az idő. Lépj most! Ne mindig a "csak holnaptól" mottóval takarózz!

Sokan azt mondják: boldog lennék, ha... több pénzem lenne; ha csinosabb lennék; ha lenne egy boldog párkapcsolatom...stb. A paradoxon az, hogy előbb kell boldognak lenned, aztán megkapod, amire vágysz. Amíg ezt nem tudatosítod, semmiféle sikert nem könyvelhetsz el.

Mindenki küzd magával, van, aki többet; van, aki kevesebbet. Minden igyekezetem ellenére én is kétségbeesem néha, de tudom, hogy kell valami, ami átlendít.
Most ért véget egy 2 éves kapcsolatom, amit minden igyekezetem ellenére sem tudtam megmenteni. Kissé összezuhantam, mivel ez nem kifejezetten rövid idő, pláne az én léptékemmel mérve. Sírtam, sírok 3 napja, mert jól esik, könnyebbnek érzem a lelkem, tisztábbnak érzem a fejem. Úgy érzem, képes vagyok továbblépni.

Érző lények vagyunk, és ezeket az érzelmeket meg kell tapasztalnunk ha jó, ha rossz. Hiszen ha rossz dolog történik velünk, ezt tekinthetjük az Univerzum figyelmeztetésének, vagy éppen egy nagyszerű lehetőségnek az újrakezdésre. Különben is, így tudjuk csak értékelni a jót.

Ha Téged is hasonló veszteség, fájdalom ért, érdemes az alábbi pár mondatot kazettára felmondanod, esetleg leírnod, és minden nap megismételned, hiszen segíthet abban a bizonyos továbblendülésben:
" Tudom Magamról hogy erős vagyok, tudom Magamról, hogy felállok. Szeretem Magam, szeretem az életem, hiszen maga vagyok a Csoda. A hozzáállásom mindig pozitív, ezáltal bevonzom a nagyszerű dolgokat. Nincs szükségem másra, csak az önszeretetre. Nincs szükségem függőségekre, boldog vagyok egyedül is, mert képes vagyok kettesben maradni a gondolataimmal. Bátor vagyok. Csak nagyszerű dolgok történnek velem. "

Tudnunk kell, mindnyájunknak, hogy bár közhely, de nem szabad olyan vonat után futni, amely nem vesz föl. Ha valakinek nincs szüksége Rád, akkor gondolj arra, milyen nagyszerű lehetőségtől is esik ő el. Ne legyen a szívedben harag, bosszúság, inkább válts pozitív gondolatokra. Ha valaki kíváncsi Rád, szeret Téged, akkor nincs az a körülmény, ami eltántoríthatja. Kár kutatni az okokat, hogy valakinek miért nem vagy már fontos többé, vagy miért nem voltál fontos soha; a HIBA NEM BENNED VAN! Kár lenne Magadat okolni, mi több, botorság; nem Tőled függ. Változnod, emberileg különben sem szükséges, nem lehetsz más annál, mint aki vagy.

Viszont ha kapcsolatban vagy, kénytelen vagy a másikhoz idomulni, kompromisszumokat kötni, és a kapcsolatod pozitív irányba vizionálni. Nem számít, mekkora a feszültség köztetek, ha azt gondolod a párodról, hogy kedves Veled, szeret Téged és minden nap ezzel a gondolattal kelsz és fekszel, akkor valóra válik. Mert ez a Titok. Ha pedig már ez sem segít, akkor lépj tovább. Új csodák, új kalandok várnak Rád!


 

Szólj hozzá!

Címkék: öröm boldogság bátorság szakítás álmok vágyak érzések gyakorlat boldogtalanság kapcsolatok kompromisszum

2011.08.14.
20:16

Írta: Sophia Soldier

Gyermekkorunk fájdalmai

Mielőtt erre a Földre leszülettél, a tudatod már akkor is létezett. A tudatod választotta ki leendő testedet arra, hogy formát öltsön. Mielőtt ide érkeztél tudtad, hogy bármit megtehetsz, bárki lehetsz, és lehetőségeid korlátlanok. Egészen így volt 2-3 éves korodig. Nézd csak meg a gyermekeket! Őket még nem rontotta meg semmi, élvezik az életet, és mindig követelik azt, ami jár nekik.
Aztán idővel megjelent a szülői nevelés. Ekkor megjelentek benned mindenféle kétségek és félelmek. Kár lenne érte a szülőket okolni, hiszen ők is csak saját félelmeiket adták tovább Neked. A Te dolgod csak annyi, hogy feltárd a problémák okát, és győzedelmeskedj felettük. Mélyen, nagyon mélyen le kell ásnod a gyermekkorodba. Bántottak valaha a szüleid? Vagy egyáltalán nem foglalkoztak Veled? Esetleg elváltak? Ezek mindenképpen törést hozhattak az életedbe. De ahelyett, hogy őket okolnád mostani félresikerült dolgaid miatt, lépj a változtatás útjára. Hidd el, ők is ugyanolyan védtelenek, mint Te vagy. De Neked lehetőséged van változtatni, mert ismered a Titkot.
Itt egy nagyszerű gyakorlat mára. Ez azok számára is tökéletes, akiknek felhőtlen a kapcsolatuk a családjukkal, szüleikkel; de akiknek kevésbé boldog a kapcsolatuk, azok is sikeresen alkalmazhatják. Minden nap csak 5 perc szükséges hozzá.

Ülj le egy csöndes szobába, esetleg feküdj végig az ágyon. Képzeld elsőként Magad elé Édesapádat. Képzeld el őt kisgyermekkorában. Gondolj arra, hogy védtelen gyermek, sír, és támaszra van szüksége. Lépj oda hozzá, simogasd meg, vigasztald meg, majd ha már elég jókedvre derült, akkor kicsinyítsd le gondolatban pont akkorára, hogy a szívedben elférjen. Aztán tégy így Édesanyáddal és testvéreiddel is. Végül Önmagad is képzeld el a rémült gyermek szerepében, és oltalmazd Magad. Mindenki együtt van a szívedben, és nagyon boldogok, szeretik egymást.
Tudod mindnyájan rémült gyermekek vagyunk, és súlyos terheket cipelünk. De ha egy kisgyermek sír, akkor általában a bevett gyakorlat az, hogy megvigasztaljuk, nem pedig jól megverjük. Éppen ezért ne bánts, ne okolj senkit. Zárd be a szívedbe, és táplálj szeretetet iránta minden nap. Ha így teszel, a feszültségek kezdenek lassan feloldódni, míg végül teljesen eltűnnek, és a totális szeretet lép a helyébe.

Ne sopánkodj mindazon dolgok miatt, amit életed során elszenvedtél. Próbáld meg ezeket a negatív emlékeket megérteni, aztán pozitív dolgokká formálni őket. Akármi rosszat tettek Veled gyermekkorodban, ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy legalább Te jó szülő légy.
A Szeretet és a Titok erejével mindent elérhetsz. Használd a képzeleted, a mostani gyakorlatot, a Hála gyakorlatát, vagy amihez éppen kedved van. Törd át a korlátaidat, repülj, szárnyalj, élj! Csodálatos életre születtél, még akkor is, ha kezdetben megrázkódtatások értek. Te Magad vagy a Csoda!

Szólj hozzá!

2011.07.07.
21:14

Írta: Sophia Soldier

Vágyaink tárgyai

A Vonzás Törvénye a vágyak törvénye. Bármit megkaphatsz, amiről csak álmodozol: egészség, siker, boldogság, pénz. El is érheted ezt, ha megfelelő rezgésszintre hangolódsz, és hagyod folyni a dolgokat. Ez a kulcsszó: a dolgok folyása. Hiszen csak az az ember viheti tökélyre ezt a "módszert", akiben semmiféle ellenállás vagy kétkedés sincs. Egyáltalán. Mert lehet, hogy Te úgy érzed, nincs Benned kétség, de hidd el, ezek a dolgok sokszor rejtett módon bujkálnak gondolataid mögött.
Nézzünk rá egy egyszerű példát: nincs elég pénzed, éppen ezért Te nem a pénz hiányára, hanem a bőségre gondolsz, elképzeled Magad a gazdagság közepén. Aztán másnap a postaládádban befizetésre váró csekkek sorakoznak, Téged pedig elfog az aggodalom: "Hogyan fogom ezt kifizetni?"
Ugye ismerős a helyzet? Vagy éppen nincsenek befizetésre váró számláid, de a boltban olcsóbb dolgokat vásárolsz, hogy ezzel is spórolj. És a spórolni szóban már benne rejlik a szegénység, a pénztelenség lehetősége. Olyan apró dolgok miatt rontjuk el!

A tudatos boldogság eléréséhez le kell győznöd minden ellenállásodat, és hagynod kell az energiáidat szabadon áramolni. Ennek egyik legjobb eszköze a meditáció. Napi 15 perc, gondolatok nélkül egy csendes kis sarokban. Nem valamiféle hipnózisról beszélek, csak arról, hogy lehunyt szemmel, pihent pozícióban elhelyezkedve ne gondolj semmire. Ez elsőre nehezedre fog esni, hiszen a legtöbb ember képtelen egyedül maradni a gondolataival. A kezdeti zavarok elmúlnak, ha minden nap gyakorolsz egy kicsit. Ebben a tudattalan állapotban pedig szabad vagy, nincs Benned sem harag, sem bánat, sem hitetlenkedés.

Ezután már könnyebben elindulhatsz álmaid megvalósítása felé, de egy dolgot mindig észben kell tartanod: nem a megszerzett tárgyak, vagy a vagyon tesz boldoggá. Sokan megfogalmazzák, hogy szép autót, házat szeretnének, aztán várnak a csodára. Ez nem így működik. Persze majdnem így működik, de akkor ezt a képet sokáig kell táplálni. De ne feledd, ez nem tesz boldoggá, hiszen ezek tárgyak, amikkel összekapcsolod a boldogságot. És mi van, ha elveszíted ezeket a tárgyakat? Éppen ezért kell megértened, hogy ezeket csak akkor kaphatod meg az Univerzumtól, ha leszámolsz azzal az alapelveddel, hogy csak ezek tehetnek boldoggá.

Ha igazán jó frekvencián rezegsz, akkor egyszerűen mindig boldog vagy. Ha már egy pillanatnyi elbizonytalanodást vagy bánatot érzel, akkor ez azt jelenti, hogy jó frekvenciád kezd elhangolódni egy rosszabb irányba. Ilyenkor a cél nem az, hogy az érzést teljes mértékben elnyomjuk, sokkal inkább az a cél, hogy ismerjük fel, és tanuljuk meg kezelni.

Tegyük fel, félelmet érzel. Ekkor mondd ezt Magadban: "Most félelmet érzek, tudatosítottam Magamban. Tudom is a kiváltó okát. Éppen ezért a jövőben elkerülöm ezeket a helyzeteket. A derű és a boldogság életem ura. Elengedem a félelmet."

Az igazi boldogság és megelégedettség önmagadból fakad, abból, hogy úgy érzed, hasznod van ezen a világon. Ha nem érzed ezt, ne csüggedj! Csak hallgass a belső hangra, ami megmutatja Neked, merre indulj. Higgy a megérzéseidben, mert ezek a megérzések mindig Isteni útmutatások. Az Univerzum a segítségedre van, mert éppen a befogadó frekvencián rezegsz. Ha erre a frekvenciára pedig képes vagy mindig ráhangolódni, életedben újabb meg újabb ötletek és lehetőségek jelennek meg.

Szólj hozzá!

2011.06.09.
10:39

Írta: Sophia Soldier

Nagyrabecsülés, szeretet, hála

Ezek a csodálatos szavak fejezik ki leginkább Univerzumunk természetét, mely szeret minket, és minden kérésünket teljesíti, legyen az jó, vagy rossz. Minden egyes ember frekvenciáját befogadja, veszi az adást, és mindent valóra vált. Éppen ezért nagyon fontos a pozitivitás.

Persze, persze, mindig erről szövegelek, de azt is el kell mondanom, hogyan éred el. A hála gyakorlatát a korábbi bejegyzéseimben megismerhetted, most pedig továbblépünk a nagyrabecsülés gyakorlatára.

Ez a gyakorlat akkor hasznos, ha már alapvetően egy pozitívabb frekvencián rezegsz, és szeretnéd tartóssá formálni ezt az állapotot. A dolog rendkívül egyszerű, és legalább napi 10-20 percet célszerű rászánni. Légy a munkahelyeden, az iskoládban, otthon, vagy éppen úton, ezt mindig alkalmazhatod. Nézz szét Magad körül, és találd meg a szép dolgokat. Ezeket pedig becsüld nagyra. Gondolkodásodban magasztald fel őket, például így:
Csodálatosan süt a nap, imádom ezt a jó időt.
Esik az eső, de én nagyszerűen érzem magam.
Szuper, hogy van tömegközlekedés, amivel eljuthatok mindenfelé.
Jó, hogy megbízható autóm van, ami bárhová elvisz engem.
Örülök, hogy a főnököm építő kritikával illet, így magamat fejleszthetem.
És így tovább, és így tovább.

Légy hálás mindazért, ami megadatott, és érezd a lelkedben a nagyrabecsülést. Ez a fajta állapot már rendkívül magad rezgésszintről árulkodik és gondoskodik, éppen ezért, végezd el minden nap. Még csak idő sem kell hozzá. Ha minden irányba szeretettel fordulsz, az visszatér Hozzád. Viszont nagyon fontos, hogy mint már korábban írtam, ne ess az önámítás csapdájába. Ha valaki bánt téged, ne táplálj iránta negatív érzéseket. Gondolhatod róla, hogy nagyszerű ember, ami segít felülkerekedni kicsinyes haragodon; de azt is megteheted, hogy szó nélkül elsétálsz mellette, mintha nem is történtek volna meg ilyen dolgok. Ha valami nem tesz boldoggá, nem kell erőlködni és görcsösen ragaszkodni hozzá. Ne próbáld meg átformálni, hiszen az egyetlen, akit alakítani tudsz, az Te Magad vagy. Ha valahol nem érzed jól Magad, lépj tovább. Nem szenvedésre születtél, még csak nem is önbecsapásra. Menj oda, ahol lenni szeretsz; keress olyan dolgokat, amiket imádsz, a többi csak felesleges energia és időpocsékolás. A szeretet, a hála hoznak igazán a vágyott állapotba, abba az állapotba, mikor egy tudsz lenni az Univerzummal. Ebben az emelkedett állapotban pedig biztos lehetsz abban, hogy kéréseid meghallgattatnak.

Egy pillanatra se süllyedj bele más rosszkedvébe, ne is próbáld őt felvidítani. Mindenki a maga ura. Tudod: a Te életed a Te dolgod. Te válthatod meg Önmagad, senki más. Neked kell felismerned a jeleket, aztán megtalálnod személyes válaszaidat. Ebben persze segít ez a sok pozitív tartalom, illetve a gyakorlatok is, amit itt találsz. Merj álmodni, légy magabiztos, tudd azt, hogy a Korlátlan Bőségből Te is részesülhetsz. Kérd, és megadatik!

Ha senki nem hisz Benned, ez se tántorítson el. Ha látják rajtad a pozitív változást, hidd el nekem, követni fognak majd. De az emberek legtöbbje elutasító, azt hiszik, beleszülettek egy életbe, ami mindig így marad. Pedig a szegény meggazdagodhat, a gazdag elszegényedhet.

Felejtsd el a családodból hozott hiedelmeket! Nem csak valami tudattalan lény vagy, aki ostoba módon sodródik az élet tengerében. Tudom, a legtöbb ember ilyen, bánatos ábrázattal sétál végig az utcán, ha ránézel már elmegy a kedved. Annyi ilyen van. Vagy az orvosnál mindenki arról panaszkodik, hogy milyen beteg. Ó, pedig ha tudnák, hogy ezzel még több betegséget vonzanak az életükbe! Tudattalan, sodródó emberek milliói, akik ugyanúgy kaphatnának a Világegyetem kifogyhatatlan bőségéből, mint Te meg Én. De ha nem kell nekik, akkor nem kell erőltetnünk. A fontos az, hogy Te Magad sikeres, boldog és egészséges légy. Ez nem önzőség, ez így helyes. Senkit nem válthatsz meg, nem szabadíthatsz fel, nem tehetsz boldoggá. De Önmagad fölött végtelen hatalmad van, azt teszel, amit csak akarsz. Bármit megtehetsz, bármit megvehetsz, bárki lehetsz. Ez a Vonzás Törvénye. Hiszen már ismered. Akkor mire vársz még?

Szólj hozzá!

Címkék: siker egészség öröm boldogság szeretet hála gyakorlatok pozitív hozzáállás önbecsülés bőség vonzás törvénye továbblépés pozitivitás nagyrabecsülés önmegváltás

2011.06.08.
09:36

Írta: Sophia Soldier

A fájdalom elviselése

Igen, erről is szólnom kell az elkövetkezendő néhány sorban. Először is szögezzük le: a pozitív hozzáállás nem azt jelenti, hogy mindent szótlanul tűrünk, és közben hazudunk magunknak. Az önámítás egy olyan csapda, amibe sokan belesétálunk.

Ami jó, az jó, ami rossz, arról pedig ne próbáljuk meg elképzelni, hogy az jó, noha így működik az emberi elme. A hiányzó puzzle darabokat kiegészíti, a hibásakat kijavítja. És ez a történés oly gyorsan, oly észrevétlenül játszódik le, hogy nem is gondolunk arra, hogy becsapjuk magunkat.

Ha mégis rájöttél, ez nem mehet így tovább, változtass. Kezdj új életet, új kapcsolatot. Ebben rejlik az erőd. Hogy folyamatosan képes vagy változtatni, változni, megújulni, továbblépni. És bár kezdetben ez borzalmasan nehéz, előbb-utóbb rájössz majd, hogy ebbe mégsem halsz bele.

De a szenvedés pokolian tud fájni. Naphosszat sírsz és sajnálod magad, hogy mennyire nyomorult vagy. Okolod magad, hogy minden a Te hibád. Hát kérlek, ne tedd. Csodálatos lény vagy, aki érdemes a boldogságra. Ha nem találod meg valahol, menj tovább. Egy pillanatra se csüggedj, ne is fordulj vissza.

Használd az Univerzum erejét, hogy bevonzd a boldogságot. Ehhez a boldogsághoz azt hiszed új dolgok vagy akár egy új kapcsolat szükségeltetik. Tévedsz. A BOLDOGSÁG TE MAGAD VAGY. Tanuld ezt meg, és szabadulj meg függőségeidtől... Amíg Önmagad nem tiszteled, nem csodálod, nem szereted, mást sem tudsz. Boldog vagy pillanatokig, míg érzed az izzást, de az előbb-utóbb tovatűnik. Akkor mi marad? Az üresség.

Ezt nem hagyhatjuk. Ezért át kell programozni a gondolkodásod. Ha valaminek vége ne tragédiaként éld meg, hanem valami új kezdeteként. Be kell magyaráznod elmédnek, hogy ez is a Vonzás törvényének következménye. Hogy azért változik minden, hogy végre Magadra figyelhess, megvalósíthasd az álmaid, és sikeres lehess. Forduljon a tekinteted Magad felé, nézz mélyen a lelkedbe, és kérdezd meg Magadtól: Miért várom külső körülményektől a boldogságot? A válaszra pedig várj figyelmesen, hamarosan megérkezik. Ha van válaszod, van megoldásod.

Legtöbbször az önszeret hiánya okoz boldogtalanságot. Ezt kell első körben leküzdened. A lelkedben kell csendnek, rendnek lennie. Nézz bele a tükörbe, és mondd ezt: "Csodálatos vagyok, szeretem Magam, bízom Magamban."

Engedj el mindent fájdalmat. Sírj, tombolj, szaladj, amihez kedved van. Adj ki minden feszülséget, törj, zúzz! Hagyj időt a gyászra, de lépj túl. És nagyon fontos, hogy ha sikerül, tanítsd meg elmédnek, hogy mindig ilyen könnyű lesz újrakezdeni. Ha valakit vagy valamit el kell engedned, annak oka van. Lehetsz, hogy csak tanulsz belőle; lehet, hogy megváltoztatja az életed. Nem tudhatod. Éppen ezért, csak arra koncentrálj, hogy légy Magadhoz őszinte, légy tudatos, engedd ki a feszültséget. Utána pedig itt az ideje gondolkodásodat pozitívvá programozni újra.

Szólj hozzá!

Címkék: hibák siker fájdalom boldogság hiány feszültség újrakezdés búcsúzás önámítás pozitív hozzáállás önbecsülés önbecsapás pozitivitás

2011.06.06.
15:56

Írta: Sophia Soldier

Vizualizáció

Ha már elég jól érzed Magad, továbbléphetsz arra az ösvényre, amely a vágyaidhoz vezet majd. Ennek a legegyszerűbb és egyik leghatékonyabb eszköze a vizualizáció. Képzeld el a vágyott érzést, pillanatot, dolgot. Írd nagyon jól körül az elméd számára, ez nagyon fontos. Nem elég, ha azt tudatosítod magadban hogy új autót akarsz, inkább mondd ezt: szeretnék egy fehér 6-os cabrio BMW-t, ilyen-meg ilyen felszereltséggel. Segítségedre lehet az internet, ahonnan letöltheted az árlistát, ahol a különböző tételek fel vannak sorolva. Állítsd össze ezekből álmaid autóját. Aztán menj el a szalonba, tapintsd meg, szívd magadba az illatát, és érezd a boldogságot, az izgalmat, ami átjár közben. Ha van lehetőséged, vidd el tesztvezetésre, és kezeld úgy, mintha már a Tiéd lenne. Az Univerzum megadja Neked, amire vágysz.

Akkor mégis hol rontjuk el? Kívánunk, várunk, és mégsem teljesül.

Az első buktató a jövőidejűség. Mint már korábban is írtam, elménk a MOST-ot ismeri. Ne azt mondd Magadnak: "Lesz egy csodálatos új autóm." Helyette mondd ezt: "Van egy csodálatos új autóm." Ekkor pedig képzeld el, hogy benne ülsz, egyik kezed a kormányon, másik a sebváltón, és élvezed a szabad száguldás érzését. SOHA, SEMMIT NE TOLJ KI A JÖVŐBE! Ezzel csak azt éred el, hogy elméd úgy gondol rá: a jövőben megtörténik. De ha telik az idő, a jelen jelen marad, a jövő pedig jövő. Ez örökké távoli marad, ha nem jól kívánsz.

Az második buktató a türelmetlenség. Az ember kíván valamit, és azonnal kellene neki, mint cigánynak a lágy cipó. Ez nem megy. Kell egy idő, míg a kisugárzott vágy frekvenciája az adott helyre jut, és annak is kell idő, míg a Világegyetem visszasugározza a jeleket.

A harmadik buktató a csalódottság, ami a türelmetlenség következménye lehet. Nem kapjuk meg, amire vágyunk, és a vágyakozás pozitív érzéséből áthangolódunk a csalódottság negatív frekvenciájára. Ez pedig hátráltat, gyakorlatilag kezdhetünk mindent előlről.

A negyedik buktató a túl sok agyalás: "Szeretném ezt az autót, de nincs erre pénzem; mit szólnának ehhez az irigyeim; mit mondana erről a főnököm; a feleségem úgy sem engedné"... satöbbi, satöbbi. Igen, hallom a kifogásaidat. A legfontosabb, hogy űzd el őket, ha már megjelentek. A legjobb mégis az lenne, ha soha ilyesmit még csak fontolóra sem vennél, hanem teret engednél az energiák szabad áramlásának.
Azon se agyalj, hogy erre hogyan lesz lehetőséged, pénzed, hiszen már akkor egyfajta csalódottsággal vegyülő aggodalom fog el a vágyaddal kapcsolatban. Inkább gondolj rá szeretettel, és az Univerzum megadja Neked. Az Univerzum a módját is kitalálja, és a kezedbe adja.

A ötödik buktató a nem elfogadás csapdája. Tegyük fel, hogy az Univerzum megajándékoz a kihagyhatatlan lehetőséggel, hogy Tiéd legyen vágyaid tárgya. Jeleket küld feléd, Te mégsem tulajdonítasz nekik jelentőséget, aztán csodálkozol, hogy lemaradsz a csodáról. Hát ne csodálkozz, légy tudatos. Ha megkeres valaki egy kihagyhatatlan üzleti lehetőséggel, akkor ne a kockázatot lásd benne, hanem a zseniális lehetőséget. Ha megálmodsz lottószámokat, akkor ne ostobaságnak gondold, hanem szaladj el, és tedd meg őket. Ennyit megér, nem?

Az hatodik buktató a legveszélyesebb, mert ez gyökerestül kiírtja a vágy teljesülésének lehetőségét. Ez a buktató pedig a méltatlankodás, a hálátlanság. Hadd világítsam meg. Új autóra vágysz, de a régit már ócskának, kopottnak tartod, és bosszúsan gondolsz rá, hogy már megint szervízbe kell vinni. Ehelyett próbálj meg rá hálával, szeretettel gondolni, amiért még mindig kiszolgál Téged, és eljuttat úticélod felé. Szeresd őt, és szeresd vágyad tárgyát is. A kettő csakis együtt működhet.

Ha már pontosan elképzeltél mindent, és a buktatókban sem botlasz meg, akkor ezt a képet gondosan ültesd el a fejedben, a hozzá tartozó érzéssel együtt, és valahányszor csak kedved-időd tartja, idézd fel Magadban. Ha mindig pozitív érzelmi reakciókat vált ki Belőled, akkor tudd, jó úton haladsz. Ha egy percre is felüti fejét a kétkedés, az értelmetlen kérdések, szabadulj meg tőlük, és hangolódj újra a pozitív frekvenciára.
Tápláld vágyad tárgyát minden nap úgy, mint ahogyan a kertész a magot. Szeretettel gondol rá, locsolja, ápolja, és türelmesen várja, hogy csemete fejlődjön belőle. Nem bosszankodik, nem kétkedik, tudja, hogy a mag csodálatos képződménnyé válik. Képzeld el, hogy vágyaid magok. Ültesd el őket, gondolj rájuk szeretettel, ápold, tápláld őket, mert csak így hozhatnak bő termést!

 

Szólj hozzá!

Címkék: célok boldogság mag álmok idő kétkedés frekvencia termés hála aggodalom pozitív hozzáállás türelmetlenség méltatlankodás buktatók vizualizáció pozitivitás hálátlanság

2011.06.05.
11:41

Írta: Sophia Soldier

Lehetőségek

A boldogságot, az örömöt, a csodát egyszerű megtapasztalni, ha úgy élsz, hogy hálával gondolsz minden pillanatodra. Aki csak pozitív dolgokat gondol, azzal mindig csak jó történik - ez a vonzás törvénye. De mivel a nap 24 órájában érnek minket különböző ingerek, rosszak is, előfordul, hogy valami folytán nem tudjuk előnnyé kovácsolni. Sőt, előfordul, hogy ennek következtében negatív történések érnek minket.
Meg kell azt tanulnunk, hogy csüggednünk ekkor sem szabad. A legfontosabb, hogy játsszuk le az eseményeket a drámai pillanatokig. Ekkor pedig pozitívan továbbgondolhatjuk a saját verziónk szerint, vagy választhatunk egy másik utat.

Mi a másik út? A negatív történések után meg kell kérdeznünk magunktól: Mit akart nekünk ezzel üzenni a Világegyetem? És logikusan gondoljuk át. Hiszen néha előfordul, hogy problémák adódnak, és a lecke az, hogy megtanuljuk ezeket kezelni, így a következő körben már ügyesebbek, tapasztaltabbak leszünk, és ez a tudás verhetetlenné tesz minket. Mindenben meg kell lássuk a lehetőséget, mert lehet, hogy ez a lehetőség lesz életünk nagy dobása.

A megrázkódtatás rosszul érint bennünket, de amit utána tapasztalunk majd, felszabadító lesz. A legfontosabb mégis az, hogy sosem szabad elcsüggedni, ez az egyik legrosszabb, mert ezáltal rezgéseink, frekvenciánk áthangolódik, és bevonzzuk a még több rosszat.

Ne gondold, hogy most arra biztatlak, hagyj Magad mögött mindent, ami fáj, mert ez úgy sem lehetséges. Ha problémáid vannak, nem szabad a szőnyeg alá söpörni a dolgokat, mert az hosszú távon akár egészségügyi problémákhoz is vezethet. Tudtad miért van annyi tüdőrákos férfi és mellrákos nő? A tüdőrákosok jó része sosem szívott el egy szál cigit sem. Persze lehet itt maszlagolni, hogy passzív dohányzás így meg úgy... de az igazság közel sem ez. Ezekre a területekre megy rá a feszültség, a feldolgozatlan történések, a keserűség, a bánat. És ez bizony belülről "megeszi" a testet.

Tudod, mennyi rákos, beteg ember gyógyult meg kemoterápia, sugárterápia és gyógyszerek nélkül pusztán pozitív hozzáállással? Átprogramozta a tudatát, és a betegségnek nyoma sem maradt. Persze ez nem ilyen egyszerű. Ez nem megy egyik napról a másikra, nagyon sok munka van benne, de a végén csak Te jársz jól. A pozitív életszemléletet, a vidámságot senki sem veheti el Tőled.

Vannak energiavámpírok, akik úgy érzed "leszívnak", kerüld el a társaságukat, és ne próbáld megváltani őket. Tulajdonképpen senkit se próbálj megváltani, még a saját családodat sem, a barátaidról nem is beszélve. Ha úgy érzik, szükségük van változásra, szükségük van ILYEN JELLEGŰ változásra, akkor elhatározzák magukat, de erőltetned semmit nem szabad. Csak önmagaddal foglalkozz; ez nem önzőség, ez önszeretet.

Az önszeretet az egyik legfontosabb alapköve a haladásnak. Most nem a felfuvalkodottságról beszélek, mikor valaki értékhiányos és ezt a nagyképűségével próbálja palástolni. Arról beszélek, aki mindig, valahányszor tükörbe néz, azt mondja magának: "Szeretlek, mert csodálatos vagy." A tested, a lelked a Te templomod, rajtad áll, mivé lesz: lenyűgöző katedrálissá, vagy omladozó épületté. Szeresd Magad, bízz Magadban! Ne keress sem a külsődön, sem a belsődben hibát. Tudom, tudom, ez nehéz, pláne ha világ életedben önbizalomhiányos voltál. Nem is megy egyik napról a másikra.

Képzeld el például, hogy Debrecenből utazol Budapestre. Csak pontról pontra tudsz eljutni, akár autóval, akár vonattal mész. Nem tudsz teleportálni, hanem minden állomást érintened kell, hogy a célhoz eljuss. Az önszeretet is ilyen, és én megtanítalak erre.

Végezd el kérlek az alábbi gyakorlatokat: Először csak iktasd ki a magad kritizálását. Ha tükörbe nézel, ne ócsárold Magad, még némán sem. Mondd azt : "Csodálatos vagyok."
Ha nagy az orrod, a szemed, a füled, vagy éppen el vagy hízva, akkor is mondd, hogy csodálatos vagy. Az Univerzum válaszol a hozzáállásodra, és valóban megszépülsz. Érdekes tény bár, hogy emberek, akik kifogástalanul néznek ki, mindig találnak magukon hibát, ez pedig az önszeretet hiányából fakad, nem abból, hogy csúnyák. Dehát a plasztikai sebészeknek is meg kell élni valamiből... Holott ha valaki eljönne hozzám egy konzultációra, sokkal többet tudnék rajta segíteni, mint bármelyik csodasebész vagy lélekbúvár. Ők csak szabnak-faragnak, meg hallgatnak. Én megmutatom Neked az utat, és nem csak megmutatom, fogom a kezed, miközben végigmész rajta. És ha ezt egyszer megtanulod, már mindig alkalmazni tudod majd.

Második gyakorlatként, ezt kérlek naponta legalább(!) 20-szor végezd el, mondd ezt: "Bízom Magamban. Csodálatos vagyok." Még ha eleinte az elméd ellenkezik is, szoktasd hozzá, hogy ezentúl más lesz a helyzet. Minden másként lesz. Levetkőzöd a gátlásaidat, elkezded szeretni Magad, és az egész életed gyökeresen megváltozik. A célunk nem más, nem több, csak ez.

Szólj hozzá!

Címkék: célok betegség rák öröm konzultáció boldogság gyógyulás álmok lehetőségek gyakorlatok pozitív hozzáállás pozitivitás elméd átprogramozása

2011.06.04.
08:34

Írta: Sophia Soldier

Az elme hatalma

"Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz." (Henry Ford)

Győzködjelek még? Mire vársz? Velem tartasz, vagy ez még mindig nem elég?
Csak kérlek, tegyél egy próbát, ami álljon abból, hogy a mai napon csak pozitív dolgokra gondolsz. Ez terjedjen ki a legapróbb részletekre is. Például jön valaki szemben az utcán, akit nem szívlelsz, mégis arra kérlek, gondolj arra, hogy benne is van valami nagyszerű. Nevezd is meg magadban, hogy XY-ban ez, meg ez csodálatos.

Hogy miért mondom ezt Neked? Mert sokan a pozitív gondolatokat úgy értelmezik, hogy "általában" vannak, nem mindig. Hidd el nekem, mindig lehetsz életvidám. Azt nem mondom, hogy nem ér minket fájdalom, megrázkódtatás, de ezen is túl tudsz lendülni elméd segítségével. El kell érned, hogy gondolataid 90 %-a pozitív legyen. Mindig figyelned kell Magadra, ami nehéznek tűnik, de próbálkozz meg azzal, hogy urald a gondolataidat. Hogy hogyan, azt is megtanítom Neked.

A semleges gondolatok sem jó gondolatok, mert bár nem hátráltatnak, nem is segítenek előre az úton. Elméd, szíved által rezgéseket bocsátasz ki, ezek a rezgések pedig meghatározott frekvencián rezegnek. Az Univerzumhoz eljut az üzeneted, és ugyanilyen jellegű rezgéseket kapsz vissza. Sajnálatos tény, de nem csak a pozitív gondolatok vonzanak pozitívakat, hanem a negatív gondolatok is vonzzák a negatív gondolatokat. Ezért kell figyelned arra, hogy szinte sose csüggedjen el a kedved. Most gondolhatod magadban: "Hogyan lehetséges ennyi gondolatot karban tartani?"

Elárulom, kezdetben nem könnyű, de nem is lehetetlen. Csak adj hálát mindenért, ami körülötted van: egészség, család, egy szép lakás, egy jó autó, egy állás, amiben megbecsülnek. Lett légyen az akármi, ha boldogsággal gondolsz rá, az már jó.

Első gyakorlatként vidd végig ezt: Minden reggel, ébredés után maradj még az ágyban 5 percig. Csendesítsd le az elméd és koncentrálj mindarra, amit szeretsz Magadban és magad körül, és adj hálát az Univerzumnak, hogy ezekkel a csodákkal megajándékozott. Mondd Magadban a következőket: Ma is megannyi csoda ér, mert bevonzom. Nagyszerűen érzem magam.

Ekkor már megadtad a kezdő lökést, hiszen a jó frekvenciára hangoltad Magad. Figyelj arra, hogy jelen időben beszélj, hiszen a Világegyetem csak a jelen nyelvét érti. Tudod, ugye? Mindent életre gondolhatsz. Mindent. Abban a pillanatban. És ez a gondolat hatalom. Hiszen a kigondolás pillanatában áthat egy érzés, amit sugárzol Magadból. Ha azt mondod: sikeres leszek, boldog leszek, egészséges leszek, akkor ezeket a remek dolgokat eltolod a távoli jövőbe, és bár úgy gondolod, ezek valóra válhatnak - nem fognak, pontosan azért, mert nem helyezed a megfelelő időbe. Inkább ezt mondd: sikeres vagyok, boldog vagyok, egészséges vagyok. Ne csak mondd, hidd el, még akkor is, ha ez jelenlegi helyzetedre egyáltalán nem igaz. Gondolj ezekre a szavakra pozitívan, érezd a boldogságot, ami áthat ezeknél a kijelentéseknél. Az Univerzum válaszol majd erre. Valóban sikerek érnek és örömök, javul a közérzeted is. Hát nem csodálatos?

Esti gyakorlatként gondold át az aznapi eseményeket, és adj hálát azokért a nagyszerű dolgokért, amik történtek Veled. Ha valami mégsem úgy sült el, ahogy vártad, az azt jelenti, hogy abban az időpillanatban áthangolódtál valami által a rossz frekvenciára. Sebaj! A hibákból tanul az ember. Ekkor este, az ágyban fekve játszd le újra ezeket a negatív történéseket, de most a saját forgatókönyved szerint, happy enddel. Mondok egy egyszerű példát: tegyük fel, hogy eltörted a kedvenc vázádat, és ez annyira szomorúvá tett, hogy egész nap boldogtalan voltál. Ne tedd. Akár már azonnal áthangolhatod Magad. Ez lenne a legjobb, de ha nem megy, akkor tedd meg elalvás előtt. Képzeld el, hogy a váza egészben van, és Te csodás virágokkal töltöd meg. Érezd a boldogságot, ami átjár a gyönyörű látvány hatására. És egy percre se jusson eszedbe a törött váza. Dobd ki a darabokat, hogy még csak emlékezni se emlékezz. Meglátod, az Univerzumtól kapsz majd valami csodálatosat ezekért a gondolatokért.

Minden, ami történik Veled, jó és rossz, Te vonzod be az életedbe. Senki más. Senki sem felelős a tetteidért, csakis Te magad. Csakis Magadat okolhatod. De inkább mégse okold Magad. Szeresd Magad, hiszen csodálatos lény vagy, a világ minden tudásával felvértezve. Bármit megtehetsz, bármit elérhetsz, bárki lehetsz. De ehhez először gyökeresen szakítanod kell a régi éneddel, azzal az éneddel, aki inkább szomorú volt, mint boldog; aki inkább félt, minthogy mert volna. Nem kell semmit tenned, csak amit elmondtam. Reggeli és esti gyakorlat, és a gondolatok áthangolása - minden napon. Ennyi bőven elég. Bár akarhatsz mindent azonnal, de akkor nem tudsz elmélyülni álmaid átélésében, ezért kell mindegyikre időt hagyni.

Nem kell félned. Időd rengeteg van. Ha elkezdesz pozitívan gondolkodni, úgy érzed majd, hogy sokkal több "élet" van az életedben. Nem csak várod, hogy teljenek az órák, napok, hanem minden percet kihasználsz és átélsz. Sosem késő. Legyél 15 éves, legyél 70, a boldogság nem kor függvénye. Végezd el ezeket a gyakorlatokat, és tapasztald meg!

Szólj hozzá!

Címkék: célok siker egészség változás gondolatok boldogság álmok frekvencia gyakorlatok pozitív hozzáállás rezgések pozitív gondolatok pozitivitás

2011.06.03.
10:49

Írta: Sophia Soldier

Változtatás

Úgy érzed, az életed megérett a változtatásra, mégsem tudsz lépni? Megértelek. Olyan sok minden van, ami visszahúz minket, olyan sok láthatatlan akadály, amiről azt hinnéd, a javadat szolgálja.

Nem mersz munkahelyet váltani, mert félsz az újtól, és úgy vagy vele, hogy itt még ellébecolhatsz egy ideig.
Nem mersz a tükörbe nézni, mert csúnyának, kövérnek, esetlennek tartod Magad, és biztos vagy benne, hogy a változás a Te életedben sosem jön majd el. Esetleg elutasítod a szexualitást, mert undorodsz saját testedtől és partneredben sem tudsz bízni.
Nem mersz kilépni régi kapcsolataidból - noha boldogtalan vagy-, mert úgy gondolod Neked már nem lehetnek új barátaid, nem vagy elég szeretetreméltó.
Nem mersz határozott döntéseket hozni, kishitű vagy, nulla az önbizalmad.
Folyton beteg vagy, orvoshoz jársz, azoknak meg fogalmuk sincs arról, mi bajod lehet, vagy hogyan gyógyíthatnának meg.
És még folytathatnám a sort...

Magadra ismertél? Talán egy-két könnycseppet is elejtettél, netán feldühödtél, hogyan szólhatok ilyen arcátlan módon. Csak szeretnélek felébreszteni, mert tudom, milyen cipőben jársz. Valaha én is ilyen cipőben jártam, és nekem elhiheted, nem volt könnyű felállnom, erőt vennem magamon és új életbe kezdeni.
De Neked itt vagyok én, az örökös segítőtársad, mentorod, aki egy jobb élet felé terel majd, ha hagyod.

A legfontosabb elfogadnod azt a tényt, hogy az ember rendkívül érdekes teremtmény - nem is gondoltad volna. Milliónyi kísérlet támasztja alá azt a tényt, hogy egy cselekvés lejátszása agyban ugyanazt jelenti, mint a cselekvés megtörténte. Na jó, szemléletesebb leszek. Sportolókat kértek föl, hogy fussanak sprintet "agyban". Rákötötték őket egy biofeedback rendszerre, és azt tapasztalták, hogy azok az izmok keltek életre, amik tényleges futás közben. Vagy önkénteseket arra kértek, hogy gondolatban a jobb kezüket tegyék jeges vízbe - meglepő módon az eredmény az lett, hogy a hőkamerás képeken a jobb kéz erősen lehűlt. Pedig csak elképzelték az egészet!

Persze, lehet mindenre mondani, hogy lárifári, de amit gondolatban megteremtesz ugyanaz, mint amit megélsz. Ha pozitív gondolatokat teremtesz Magad köré, az életedben minden esemény és inger, ami ér majd Téged, pozitív lesz. Ennek a létrehozása elmédben és szívedben nem könnyű, de időről-időre a bejegyzéseimben megtapasztalhatod a csodát, és gyakorlatokat is kapsz majd, amik előre visznek.

Mindig van, ami miatt szomorkodhatunk. Mindig van, ami miatt kesereghetünk, holott ez olyan szükségtelen! Nem tudom, láttad-e a Mátrix c. filmet. Kicsit elvont, és nem is akarok ehhez sokat hozzáfűzni, de arról szól, hogy az általunk érzékelt valóság nem a valóság. Sokkal többre vagyunk képesek.
Világunk is ilyen. Bármit megtehetünk, megkaphatunk, elérhetünk, csak akarnunk kell. És ez így igaz. Nem csak azért, mert magamon tapasztaltam. Nem csak azért, mert milliók élték át a csodát. A legfontosabb tény az, hogy a világ valóban így működik. A világ legnagyszerűbb elméi foglalkoznak a kvantumfizikával, és mindaz, amiről beszélek, ott bebizonyosodni látszik. A világunk számtalan lehetőséget tartogat magában. Egy kvantum, adott pillanatban bárhol elhelyezkedhet. Variációk tengerében élünk. És csak a döntéseinken múlik, mi válhat valóra.

Ebből egy kicsit kitekintve, nézzük meg a tudományos hátterét ennek. Nagyon sok olyan jelenség van a kvantummechanikában, amire nem tudunk pontos megoldást, csak közelítő jóslatokat. Ilyen pl. a határozatlansági elv, amikről a későbbiekben még írok.
Niels Bohr szerint a kvantummechanika azért nyújt valószínűségi jóslatokat, mert a világegyetem természete maga valószínűségi és nem determinisztikus.
Tudod mit jelent ez? Hogy felejtsd el az előítéleteidet, a kishitűséged, a vallásos maszlagokat! Az életed a Te kezedben van, csak Te változtathatsz rajta! Ezzel nem azt mondom, hogy tagadd meg a hited, de ne bízd Magad ostoba módon CSAK és KIZÁRÓLAG a Gondviselésre. Ha Isten a saját képére formált minket, és egyszülött fiát adta értünk, elhiheted, hogy azt akarta hogy a legszebbek, legjobbak, legcsodálatosabbak legyünk, bármit elérjünk; és ehhez a lehetőséget is a kezünkbe adta.

A kvantummechanikában egy másik elmélet is létezik, ami hasonlóságot mutat Bohr-éval abból a szempontból, hogy nincs eleve elrendelt világegyetem. Everett sokvilág interpretációja azt állítja, hogy a kvantummechanika által megengedett lehetőségek mind együtt megjelennek egy multiverzumban, ami sok független, párhuzamosan létező univerzumból áll.
Számomra ezek mind azt mutatják, hogy lehetőségeink korlátlanok, és még ismeretlen Világegyetemünk bősége, kincsestára kifogyhatatlan. Tőled függ, hogy mit veszel magadhoz.

Ígértem, hogy szólok még a határozatlansági elméletről, ami azt állítja, hogy nem tudjuk egy részecske bizonyos megfigyelhető változóit egyszerre tetszőleges pontossággal megmérni azonos pillanatban, még elvileg sem; például nem mérhető meg egyszerre pontosan egy részecske térbeli helye és impulzusa. Hozzávetőlegesen igen, de sosem pontosan, bármilyen pontos eszközzel mérünk is. A határozatlansági elvet néha hibásan úgy magyarázzák, hogy a részecske helyének mérése megzavarja a részecske impulzusát.

Nem megyek bele a tudományos dolgokba, akiket érdekel, bátran olvassanak utána. Csak szerettem volna rávilágítani arra, hogy a pozitivitás, lehetőség a változtatásra, a szebbre, jobbra nem csak blabla. Nem valami kitaláció, ami vagy bejön, vagy nem. Ez TUDOMÁNY. A Világegyetemünk természete ilyen: korlátlan lehetőségeket kínál nekünk, és pont ez benne a csodálatos.

Csak kérlek, nézz körbe! A körülötted lévő szép, sikeres, gazdag emberek szinte mindegyike nagyon boldog, pozitív. Nem irigykednek másokra, hiszen tudják, ami másoknak megadatott, az övék is lehet, csak akarniuk kell. El kell képzelniük vágyaik tárgyát, és ezt bevonzani az életükbe. Ennyiből áll az egész. Ha hiszel nekem, bennem, elkezdhetjük utazásunkat a Paradicsomba, minden túlzás nélkül mondhatom. Olyan életed lesz, amilyet legvadabb álmaidban sem mertél kívánni. Hát kívánj! Minden a Tiéd, csak fogadd be!


 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: célok siker öröm pénz boldogság álmok vágyak csoda lehetőség univerzum kvantumfizika gazdagság pozitív hozzáállás pozitivitás